Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009

Και η λύση είναι......η κατάργηση των φρουρών απ' τ' αστυνομικά τμήματα!

Σε κατάργηση φρουρών στα Αστυνομικά Τμήματα, προχωρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

«Στην τρομοκρατία απαντάμε με περισσότερη δημοκρατία» είναι το μήνυμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος λίγα εικοσιτετράωρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής ανακοίνωσε την κατάργηση των φρουρών από τα Αστυνομικά Τμήματα.

Με σχετική απόφαση, περίπου 2.000 αστυνομικοί αναμένεται να αποδεσμευθούν σε ημερήσια βάση από τη φρούρηση των αστυνομικών καταστημάτων με στόχο να διατεθούν στις διοικητικές υπηρεσίες, στις πεζές περιπολίες και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών σε κάθε γειτονιά.

Την άποψη ότι τα Αστυνομικά Τμήματα δεν είναι φρούρια, αλλά δημόσιες υπηρεσίες που πρέπει να εξυπηρετούν τον πολίτη υποστήριξε σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Βούληση του Υπουργείου είναι τα Αστυνομικά Τμήματα να παραμείνουν ανοιχτά στους πολίτες, ώστε να προσφέρουν άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες και όχι να μετατραπούν σε χώρους φόβου και ταλαιπωρίας», τόνισε.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι δεν συντρέχουν συνθήκες για νέα αντιτρομοκρατική νομοθεσία, καθώς στην τρομοκρατία η καλύτερη απάντηση δεν είναι η περιστολή δικαιωμάτων και ο φόβος, αλλά περισσότερη δημοκρατία, σεβασμός στα δικαιώματα των πολιτών, ανοιχτός νους και επαγγελματισμός.

Για την κατάργηση της διαδικασίας φρούρησης σε Αστυνομικά Τμήματα, αναμένεται να εκδοθεί σχετική διαταγή - εγκύκλιος από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
ΤΟ ΒΗΜΑonline
Προφανώς, ο κ. Χρυσοχοΐδης λησμόνησε πως κάποτε, επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ μάλιστα, η 17Ν εισέβαλε..."αμαχητί" σε αστυνομικά τμήματα κλείνοντας τους...αστυφύλακες στα κρατητήρια και "απαλλοτριώνοντας" τον οπλισμό τους (Α.Τ. Βύρωνα, 8/1988).
Αντί, λοιπόν, ο Υπουργός να στραφεί με όλες του τις δυνάμεις, με δραστικά κι αποφασιστικά μέτρα, εναντίον της εγχώριας αλητείας, στην ουσία αποδυναμώνει περισσότερο τους κρατικούς μηχανισμούς αστυνόμευσης κι ασφάλειας!
Ε, κλείσ' τα τελείως τα αστυνομικά τμήματα, κύριε Υπουργέ· θα κάνεις και τα κέφια του ΣΥΡΙΖΑ!
Για την "εξυπηρέτηση του πολίτη", άλλωστε, υπάρχουν τα ΚΕΠ, οπότε δεν υπάρχει λόγος να κινδυνεύουν καθημερινά τόσες χιλιάδες αστυφύλακες και ειδικοί φρουροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: