Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2009

Μπράβο κοπέλλα μου!

Η Τίνα Μπιρμπίλη «κατεδαφίζει» τον Γ. Σουφλιά

Ούτε τέσσερις ημέρες στον υπουργικό θώκο και η κ. Μπιρμπίλη έκανε ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες το έργο Σουφλιά (για το οποίο είχε δακρύσει στην τελετή παραλαβής – παράδοσης) δεν υπάρχει, δεν υφίσταται πια. 5,5 χρόνια κυβερνητικού έργου στον τομέα του περιβάλλοντος και της χωροταξίας γκρεμίζονται μέσα σε λίγες ημέρες από το ΠΑΣΟΚ. Τι είπε η κ. Μπιρμπίλη;

1. Αλλάζει το χωροταξικό για τον τουρισμό και επανεξετάζονται τα ειδικά χωροταξικά για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τη βιομηχανία. Τα πολυδιαφημισμένα σχέδια του κ. Σουφλιά μπαίνουν και πάλι στο τραπέζι και θα ανακοινωθούν σημαντικές αλλαγές. Πέραν του γεγονότος ότι δημιουργείται μια σύγχυση στους υποψήφιους επενδυτές, κοινή συνισταμένη ήταν ότι τα χωροταξικά και ειδικά αυτό του τουρισμού “έμπαζαν” από παντού. Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες επιστημονικών φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων για καταστροφή παραθαλάσσιων περιοχών, τουριστικά Project μαμούθ και υποβάθμιση τύπου… Ισπανίας.

2.Από την αρχή μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας. Που δηλαδή και πώς θα μπορούμε να κτίσουμε τα επόμενα χρόνια. Το σχέδιο που είχε καταθέσει ο κ. Σουφλιάς έκανε λόγο για μια πόλη 8,5 εκατομμυρίων, για επέκταση στα Μεσόγεια, νέους οδικούς άξονες. Παράλληλα, δεν είχε ληφθεί υπόψη και η καταστροφή των δασών της Αττικής που καθιστά πλέον αλλαγή των σχεδιασμών.

3. Ημιυπαίθριοι και τακτοποίηση τέλος. Νέο νόμο, συνταγματικά κατοχυρωμένο ανακοίνωσε η κ. Μπιρμπίλη. Επίσης, αλλαγές στην απόσυρση των αυτοκινήτων που χαρακτηρίζεται εισπρακτικό μέτρο και όχι υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Αλλαγές τέλος και στα λεγόμενα “πράσινα” τέλη ΙΧ που θα συνδέονται πλέον όχι με την ημερομηνία κυκλοφορίας του ΙΧ αλλά με το πόσους ρύπους καίνε.

4. Οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη του θα αξιοποιηθούν με σχέδιο και προς όφελος του πολίτη όπως ανακοίνωσε και ο Γ. Παπανδρέου.

antinews.gr


Δεν ξέρω αν και κατά πόσο η νέα Υπουργός θα τα καταφέρει καλά στο τέλος, βλέπω πάντως πως έχουν πέσει όλοι τους με τα μούτρα στη δουλειά.
Νέα πρόσωπα, φρέσκα, αλλά και ιστορικά στελέχη, έχουν στ' αλήθεια σηκώσει τα μανίκια, με νέες ιδέες, αποφασιστικότητα, τόλμη και, κυρίως, ενεργούν σε πρώτο χρόνο, αλλά όχι απερίσκεπτα!
Δεν είναι μόνο η Μπιρμπίλη, είναι κι ο Χρυσοχοΐδης, ο Ραγκούσης, η Κατσέλη, ο Παπακωνσταντίνου, όλοι ανεξαιρέτως, κι ο Παπανδρέου μαζί, δουλεύουν με κέφι, αποφασιστικότητα και τόλμη!
Μπράβο, ρε παιδιά!
Μετά από την προηγούμενη λαίλαπα της ανικανότητας των μπουνταλάδων, μας συμφέρει όλους να τα πάτε καλά. Τουλάχιστον, να κάνετε μια καλή προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: