Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009

Να πούμε τώρα...

…πού να του τα βάλουν τα πούρα;

Υπουργείο Αγροτικής χλιδής…
63 κινητά, 53 πολυτελή τζιπ, υπηρεσιακά ΙΧ που έκαναν φτερά και πούρα αβάνας αξίας 5.000 ευρώ. Σεμνά έργα και ταπεινές ημέρες στην κορυφή του "Αγροτικής Ανάπτυξης".
Aλόγιστες προμήθειες και σκανδαλώδεις σπατάλες συνθέτουν την εικόνα ασυδοσίας που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Υπουργικοί λογαριασμοί κινητών τηλεφώνων που υπερέβαιναν συνολικά σε μηνιαία βάση τις 100.000 ευρώ, αγορές αυτοκινήτων που κανείς δεν γνωρίζει σήμερα σε ποιες ακριβώς υπηρεσίες βρίσκονται, τιμολόγια αρκετών χιλιάδων ευρώ για πούρα Αβάνας και άλλα παρόμοια παραδείγματα κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος ανακαλύπτει καθημερινά η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
To «ράλι» με τα τζιπ. Για τα ΤΟΚΑΑ (Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης) προορίζονταν 53 υπερπολυτελή αυτοκίνητα τζιπ αξίας 1,8 εκ. ευρώ, τον διαγωνισμό για την προμήθεια των οποίων ματαίωσε η ηγεσία του υπουργείου αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό.

Απορία όμως στα στελέχη του υπουργείου προκάλεσε ο αριθμός των 63 κινητών τηλεφώνων που ανήκαν στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία. Μεγαλύτερη βέβαια εντύπωση προκάλεσαν οι μηνιαίοι λογαριασμοί των τηλεφώνων αυτών. Ενδεικτικό του μεγέθους της υπερβολής είναι το ποσό του λογαριασμού ενός μόνο υπουργικού τηλεφώνου που άγγιζε τις 11.000 ευρώ. Αθροίζοντας μάλιστα τα ποσά από τους λογαριασμούς, το συνολικό κόστος σε μηνιαία βάση ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ.

Τα τελευταία χρόνια στο υπουργείο είχαν αυξηθεί σημαντικά και διάφορες επιτροπές με παχυλή μισθοδοσία, αρκετές εκ των οποίων υπήρξαν από συστάσεώς τους ανενεργές. Σε περίπου δεκαπέντε υπολογίζονται οι επιτροπές αυτές. Κάποιες εξ αυτών έμειναν στα χαρτιά, ενώ σε κάποιες άλλες επιτροπές τα μέλη της δεν συνεδρίασαν έστω μία φορά.

Εκαναν φτερά τα υπηρεσιακά ΙΧ

Σε μια προσπάθεια καταγραφής του στόλου των αυτοκινήτων που ανήκουν στο υπουργείο, κατέληξαν σε έναν αριθμό που φτάνει τα 20. Οταν όμως αναζητήθηκαν τα αυτοκίνητα αυτά στο γκαράζ του υπουργείου, η απάντηση που δόθηκε από την αρμόδια υπηρεσία ήταν ότι είναι διασκορπισμένα σε διάφορες υπηρεσίες.

Το κόλπο
Κρυφτούλι του υπουργείου με τις υποτροφίες

Απολύτως χαρακτηριστική είναι η δήλωση κυβερνητικού στελέχους που έγινε προ ημερών σχολιάζοντας την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Δεν βρήκαμε ούτε καν πάτο. Τον είχαν ξύσει και αυτόν».

Πέρα όμως από τις αλόγιστες προμήθειες και τις σπατάλες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης διαπίστωσε με έκπληξη ότι ακόμα και οι υποτροφίες σε παιδιά κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που εύλογα προορίζονταν να χορηγηθούν σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, επιχειρήθηκε να δοθούν σε ημετέρους, αποσιωπώντας με μεθοδικότητα την προκήρυξη στην ελληνική περιφέρεια. Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή επανέφερε την προκήρυξη για τη χορήγηση υποτροφιών κοινοποιώντας το περιεχόμενό της σε όλα σχεδόν τα περιφερειακά έντυπα. Μάλιστα, στους υποτρόφους πρόκειται να χορηγηθεί εφάπαξ ποσό 4.000 ευρώ.

Το όργιο ασυδοσίας στο υπουργείο άρχισε να αποκαλύπτεται από την περασμένη εβδομάδα με τις παράνομες προσλήψεις συγγενών πρώην υπουργών, βουλευτών, πολιτικών και κομματικών στελεχών της ΝΔ σε οργανισμούς (ΑΓΡΟΓΗ και ΟΠΕΚΕΠΕ) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

5.000 € για πούρα Αβάνας

Ανάμεσα σε διάφορα τιμολόγια που έπεσαν στα χέρια της νέας ηγεσίας ήταν και ένα τιμολόγιο αγοράς πούρων Αβάνας, αξίας 5.000 ευρώ.

ΚΩΣΤΑΣ  ΝΑΝΟΣ
ethnos.gr

Ε ρε..."σεμνά και ταπεινά" του κώλου τα εννιάμερα, να μου ζήσετε ρε (νεο)θεριακλήδες!
Καλά ρε, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τι σταδιάλα, χάθηκαν της Ξάνθης τα καπνά, θέλατε και πούρα Αβάνας...
Είχατε και στο χωριό σας πούρα Αβάνας, ρε καραγκιόζηδες;
Κι εξήντα τέσσερα κινητά;
Εξήντα τέσσερα;;;
Κι εκατό χιλιάδες λογαριασμοί κινητών;
Καλά, ρε ξεφτίλες, όλη μέρα ροζ τηλέφωνα ήσασταν; Αντί να κάνετε καμιά δουλειά, ολημερίς κι ολονυχτίς...τάκα τάκα το τακουνάκι; Γι' αυτό μας νοικοκυρέψατε, παλιομασκαράδες...
Ρε τι "Αγροτικής", αυτό ήταν το Υπουργείο Αυνανικής Ανάπτυξης!
Θέλατε και πενήντα τρία (53) τζιπ για τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης, ε ρε κάτι σεμνές και ταπεινές μάσες που έχουν πέσει...
Εμ, πώς να μη χρωστάμε σε όποιον μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, μαο μαο και σουαχίλι, ρε παλιολαμογιέν, ε παλιολαμογιέν!
Άντε, ρε παιδιά, να δούμε πότε θα φτιάξουμε εμείς, οι κοροϊδάρες, ένα Υπουργείο Βρεμένης Σανίδας να τους περιλάβουμε κάποια ευλογημένη στιγμή όλους αυτούς τους εμποράκους της πολιτικής.
Παρεμπιπτόντως, να υποθέσω πως, αν υπάρχουν αδικήματα, έχουν παραγραφεί με το κλείσιμο της προηγούμενης Βουλής, έτσι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: