Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Σε ντέρμπι...


...για γερά νεύρα εξελίσσεται η αρχηγική μάχη στη ΝΔ. Κόντρα στο αρχικό "στανταράκι" -κάποια στιγμή ακουγόταν ακόμη και για εκλογή απ' τον πρώτο γύρο- της Ντόρας, η ΝΔ φαίνεται να είναι σχεδόν απόλυτα μοιρασμένη ανάμεσα σε Ντόρα και Σαμαρά. Παιχνίδι με πολλούς παίχτες, στρατηγικές και τακτικές, ενώ κρίσιμες φαίνεται πως θ' αποδειχθούν οι ψήφοι όχι μόνον της μερίδας Αβραμόπουλου, αλλά κι εκείνης του Ψωμιάδη.

Δημοσκόπηση για το "Έθνος": Ρευστό το σκηνικό για την ηγεσία

Σε ντέρμπι εξελίσσεται η κούρσα για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ελάχιστη είναι η απόσταση που χωρίζει την Ντόρα Μπακογιάννη από τον Αντώνη Σαμαρά.

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από τη μάχη για την προεδρία της ΝΔ, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Εθνος" δείχνει ότι το εσωκομματικό σκηνικό είναι ρευστό, ουδείς μπορεί να προδικάσει το τελικό αποτέλεσμα, ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τείνει να αναδειχτεί σε κρίσιμο παράγοντα για την έκβαση της μάχης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της τηλεφωνικής δημοσκόπησης (3-4 Νοεμβρίου), που διενεργήθηκε από την εταιρεία Marc, διαπιστώνεται ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος, καθώς η απόσταση που χωρίζει την Ντόρα Μπακογιάννη από τον Αντώνη Σαμαρά είναι μόλις 1,5%.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα «ποιον επιθυμείτε για αρχηγό της ΝΔ» (μεταξύ όσων θα πάνε να ψηφίσουν στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου), τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Ντόρα Μπακογιάννη 40,9%, Αντώνης Σαμαράς 39,4%, Παναγιώτης Ψωμιάδης 12,5%, ενώ το 7,1% των ψηφοφόρων δηλώνει αναποφάσιστο ή δεν απαντά.

Η αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου ωφελεί -όπως είναι φυσικό και τους τρεις υποψήφιους- αλλά πρωτίστως τον Αντώνη Σαμαρά και δευτερευόντως την Ντόρα Μπακογιάννη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδια εταιρείας ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να κερδίζει περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες, η Ντόρα Μπακογιάννη 7,4% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 2,1%.

Στο ερώτημα «ποιον θα επιλέγατε μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά» (μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας), το 48,3% δηλώνει την κ. Μπακογιάννη, το 42,1% τον κ. Σαμαρά και το 9,6% δεν απαντά. Η ψαλίδα κλείνει μεταξύ όσων θα πάνε να ψηφίσουν (διαφορά 2,1 ποσοστιαίες μονάδες), καθώς η Ντόρα Μπακογιάννη συγκεντρώνει το 48,5% και ο Αντώνης Σαμαράς το 46,4%.

Και εδώ σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της Marc -πριν αποχωρήσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος- φαίνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει καλύψει τη διαφορά που τον χώριζε από την Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς η πρώην υπουργός Εξωτερικών κερδίζει μόλις 0,5% και ο κ. Σαμαράς 4,2%.

Σημειώνεται ότι το 64,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρεί ότι πρέπει να ψηφίσουν και οι απλοί ψηφοφόροι, ενώ στη διαδικασία εκλογής δηλώνουν ότι θα πάνε το 42,2%, ενώ το 41,9% ότι δεν θα πάει να ψηφίσει.
Ημερησία online

Ωστόσο, σε άλλη δημοσκόπηση, της Alco για το Πρώτο Θέμα, ο Σαμαράς φαίνεται τελικά να κόβει πρώτος το νήμα και με διαφορά:"Ντέρμπι και ανατροπή δείχνουν οι δημοσκοπήσεις όσο περνούν οι ημέρες......"
Αλιεύθηκε από Ελληνικό Καφενείο

Ο Επίτιμος (ελάτε τώρα, ένας είναι Ο Επίτιμος) δείχνει ν' ανησυχεί σοβαρά για την τύχη της Δωρούλας, αφού αυτοί οι...παλιονεοδημοκράτες δεν φαίνεται να εκτιμούν δεόντως την προσφορά της Αγίας Οικογένειας στην ΝΔ· εν τούτοις, η Ντόρα αρνείται πεισματικά την βοήθεια του πατρός...


Αλιεύθηκε από ΛΟΓΟΚΛΟΠΙΕΣ

Πάλι καλά που δεν έβγαλε και κάνα σκόρδο!
Όψονται ες Φιλίππους λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: