Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

Για τα μάτια του ωραίου Μήτσου...


...σφάζονται τσούπρες και παλικάρια!
Διεκδικούν τα ιμάτια Αβραμόπουλου
Επίθεση φιλίας στους υποστηρικτές του από τα στρατόπεδα Μπακογιάννη και Σαμαρά.

Σε επίθεση φιλίας στον Δημήτρη Αβραμόπουλο και το επιτελείο του επιδίδονται τα στρατόπεδα της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά με αποκλειστικό στόχο να προσμετρήσουν στις δικές τους δυνάμεις τον κύριο όγκο των υποστηρικτών του.

Από χθες άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες μετακινήσεις στελεχών που είχαν συνταχθεί με τον κ. Αβραμόπουλο, ενώ αίσθηση προκάλεσε η άτυπη πρόσκληση του κ. Παν. Παναγιωτόπουλου προς τον τέως υπουργό Υγείας να συνεργαστεί με τον κ. Σαμαρά, διεκδικώντας τη θέση του γραμματέα της Ν.Δ. Κατά τον κ. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητα Σαμαρά, ο κ. Αβραμόπουλος «μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά» με τον Μεσσήνιο πολιτικό στο ηγετικό σχήμα που θα αναλάβει τις τύχες της Ν.Δ. Ο ίδιος τόνισε δε (στο Μega) ότι μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να γίνει πριν από τις κάλπες τής 29ης Νοεμβρίου.

Συνεργάτες του κ. Αβραμόπουλου ανέφεραν χθες ότι μετά την αποχώρησή του από την κούρσα της διαδοχής, ο τέως υπουργός θα παραμείνει στη γραμμή της «ουδετερότητας». Από την ομάδα των 50 στελεχών που είχαν συνυπογράψει υπέρ της υποψηφιότητάς του, η πρώτη επίσημη μετακίνηση έγινε χθες προς το στρατόπεδο του κ. Σαμαρά. Πρόκειται για τον συνδικαλιστή και πρώην μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Ν.Δ. κ. Γ. Πατσιόγιαννη, ο οποίος προέβαλε την «καραμανλική προέλευση» του κ. Σαμαρά.

Το μάτι προς την πλευρά του κ. Σαμαρά φαίνεται να κλείνει και η βουλευτής κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία υπήρξε επικριτική για τις επιθετικές δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη προς τον τέως υπουργό Πολιτισμού.

Προκρίνουν Ντόρα

Αντιθέτως, δύο άλλοι γαλάζιοι βουλευτές, οι κ.κ. Κ. Τσιάρας και Αλ. Δερμεντζόπουλος, που στο παρασκήνιο εμφανίζονταν ως υποστηρικτές του κ. Αβραμόπουλου, εμμέσως πλην σαφώς προέκριναν χθες την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη. «Πιστεύω ότι το προφίλ, η πολιτική κουλτούρα, ο τρόπος σκέψης, ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τα της Ν.Δ. μάλλον οι ψηφοφόροι του κ. Αβραμόπουλου είναι πιο κοντά στους ψηφοφόρους και στις αρχές της κ. Μπακογιάννη», είπε με νόημα ο κ. Δερμεντζόπουλος και στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Τσιάρας.

Το φλερτ προς τον κ. Αβραμόπουλο από τους βασικούς διεκδικητές της γαλάζιας ηγεσίας θεωρείται βέβαιο ότι θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες. Στη συμβολή του τέως υπουργού για τις καταστατικές αλλαγές που ανοίγουν τον δρόμο για συμμετοχή της κομματικής βάσης στην εκλογή αρχηγού αναμένεται να αναφερθεί σήμερα ο κ. Σαμαράς σε κεντρική εκδήλωση πολιτικών φίλων του στην Αθήνα (στο θέατρο «Μπάντμιντον» στο Γουδή).

Ιδιαίτερη αναφορά στη νέα διαδικασία έκανε χθες και η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας σε εκδήλωση στον Χολαργό, ενώ ζήτησε να υπάρξει μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων της Ν.Δ. στις κάλπες. Η πρώην υπουργός επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και δεσμεύτηκε για αντιπολίτευση «χωρίς λαϊκισμούς», ενώ τόνισε ότι κύρια προτεραιότητά της, εάν αναλάβει τα ηνία της Ρηγίλλης, θα είναι να επιστρέψει γρήγορα η Ν.Δ. σε τροχιά εξουσίας. «Αυτός θα είναι ο δικός μου βασικός στόχος: να γίνουμε ξανά σύντομα η κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου», τόνισε με έμφαση.

tanea.gr

Εν τω μεταξύ...

<a href="http://www.grapheine.com">Communication agency Graphéine</a>

Δεν υπάρχουν σχόλια: