Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009

Σώπα, ρε παιδί!

Παραιτήθηκε ο Χ.Παναγόπουλος
Επιστολή παραίτησης απέστειλε προς τους συναρμόδιους υπουργούς, ο Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος.

Επιστολή παραίτησης απέστειλε προς τους συναρμόδιους υπουργούς, ο Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε., Χρήστος Παναγόπουλος

Της παραίτησης Παναγόπουλου, η οποία εκκρεμούσε ουσιαστικά ένα ολόκληρο μήνα, είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο.
Το πλήρες κείμενο της παραίτησης του κ. Χρήστου Παναγόπουλου, έχει ως εξής:

«Με τις Α.Π. 920-23/10/09 και 940-4/11/09 επιστολές μου, σας επεσήμανα μερικά από τα κρίσιμα και επείγοντα ζητήματα που απασχολούν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Έως σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία -είτε προφορικώς είτε εγγράφως- από πλευράς σας.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι κάθε ημέρα, που περνά, πολλαπλασιάζει και διογκώνει τα προβλήματα.

Κατόπιν αυτού και καθώς ανέμενα για μακρύ και εύλογο χρονικό διάστημα την εκ μέρους σας πρωτοβουλία, θεωρώ ότι η περαιτέρω παραμονή μου ουδέν προσφέρει στη δημόσια Ρ/Τ και για το λόγο αυτό, σας υποβάλλω με την παρούσα την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου Δ.Σ. & Διευθύνοντος Συμβούλου.

Παρακαλώ να με αποδεσμεύσετε το ταχύτερο δυνατό, ορίζοντας το πρόσωπο, το οποίο θα ενημερώσω και στο οποίο θα παραδώσω».

Α- παραίτητος

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΡΤ διέψευδε μέχρι προχθές τη φήμη ότι είχε δεχθεί έντονο και πιεστικό τηλεφώνημα από τους κ.κ Καραμανλή και Ρουσόπουλο με το οποίο οι δύο άνδρες του είχαν δώσει τελεσίγραφο να έχει αποχωρήσει από το Ραδιομέγαρο έως την περασμένη Παρασκευή.

Δήλωνε μάλιστα ότι παραμένει στη θέση του «όχι επειδή έχει παντρευτεί την καρέκλα», αλλά επειδή «δεν έχει καμία επικοινωνία εδώ και ένα μήνα από την ημέρα ορκωμοσίας της κυβέρνησης με κανένα κυβερνητικό παράγοντα».
ethnos.gr


Αυτός δεν είναι, ρε παιδιά, που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατήγγειλε, ανάμεσα στ' άλλα golden boys, για υπέρογκες αμοιβές; (αν δεν κάνω λάθος, η δική του ανερχόταν σε περίπου 350.000 ευρώ το χρόνο)
Δηλαδή, τι άλλο να σου πουν, λεβεντουριά μου, για να παραιτηθείς;
Κι άντε που δεν κατάλαβες πως η θέση του εκάστοτε Προέδρου της ΕΡΤ είναι κατ' εξοχήν πολιτική· ας πούμε ότι ζούσες τ' όνειρο, πως η ΝΔ σε διόρισε επειδή ήσουν "ο κρατερός".
Μα δεν κατάλαβες, ω κρατερέ, πως σ' έκραξε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας; Μόνο: "βρε, ουστ!", που δεν σου 'πε...
Κι άντε και δεν βλέπεις ειδήσεις, δεν διαβάζεις κι εφημερίδες -πολυάσχολος και πολυσχιδής γαρ- και δεν πήρες χαμπάρι.
Δεν αναρωτήθηκες, βρε λεβεντουριά μου, μήπως θα 'πρεπε να πάρεις κάνα τηλέφωνο -δεν θα χρεωνόσουν, τα έξοδα δικά μας- και να ρωτήσεις: "Σόρι παίδες, εδώ ert-golden boy. Να μείνω ή να τραβήξω;"
Αλλά, λέω τώρα μια κακοήθεια που άκουσα στο καφενείο, μήπως ήταν "πολλά τα λεφτά [της αποζημίωσης] Χρήστο";

Δεν υπάρχουν σχόλια: