Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Εδώ ο κόσμος χάνεται...

...τη βιολάρα τους αυτοί!


(Αλιεύθηκε από την εφ. ΤΑ ΝΕΑ)

Βρε τι πάθαμε...
Η Ελλάδα θαλασσοπνίγεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή κρίση, για την οποία ευθύνεται σε μέγιστο βαθμό και η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, κι εκεί, στη Ρηγίλλης, κοιτάζουν θυμωμένοι τον αφαλό τους!
Ο..."ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό [όταν ο δάσκαλος εξηγούσε το φιλότιμο ήμουν κρυωμένος κι έχασα το μάθημα]" κ. Βουλγαράκης, θέλει, λέει, να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ομιλητών τόσο στις προσυνεδριακές συνδιασκέψεις της Ν.Δ. όσο και στο Συνέδριο (25- 27 Ιουνίου)!
Απ' τη Ρηγίλλης του έστειλαν μαντάτο στο μαντήλι, μήτε το ποδάρι του να μην τολμήσει να πατήσει στο Συνέδριο· είναι ανεπιθύμητος! Βγήκε κι ο Σαμαράς και φώναζε στο έκτακτο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ:
Τζούς, ρε λαμόγια! Όποιος έχωσε το δάχτυλο στο μέλι, να του κοπεί το χέρι απ' τον αγκώνα!
Σιγά, Πρόεδρε, μη θυμώνεις τόσο πολύ, θα σου 'ρθει κάνας ντουβρουντζάς...
Όταν ο Παυλίδης σας κουνούσε το δάχτυλο μέσα στη Βουλή, και σας μιλούσε περί του νόμου των Ροδίων ναυτικών, ότι δηλαδή δεν θα παραστήσει αυτός την Ιφιγένεια της ΝΔ, να τον πετάξετε απ' το καράβι σαν τη σαβούρα για να ξαλαφρώσετε, αλλά θα σας πάρει όλους μαζί στον πάτο, πού ήσουν τότε Πρόεδρε;
Και τι ψήφισες τότε;
Για δε ξεσπάθωνες τότε, να 'χε κι αξία;
(Έχει, όμως, ένα θράσος ο κυρ Τέλης, δεν μπορείς να πεις. Διαμήνυσε εσχάτως ότι είναι "πολιτικά ενεργός" και τους έκανε τα νεύρα βούρτσες στη Ρηγίλλης).


Έχει και τον Αλογοσκούφη...
Δεν φτάνει που τα 'κανε μαντάρα, δεν φτάνει που πέταξε το καράβι στην ξέρα (Μωρέ...καθηγητάρα να σου πετύχει κι αυτός! Ωραίους οικονομολόγους θα βγάλει, μιλάμε να τους πάρεις λογιστές, να 'χεις το φαλιμέντο εξασφαλισμένο απ' τ' αποδυτήρια), δεν φτάνει που παρίστανε τον ρουφιάνο στην κομισιόν με τις διαβόητες απογραφές του και μας έβγαλε στη σέντρα, τώρα γυρεύει και τα ρέστα: Στέλνει ραβασάκια στη Ρηγίλλης, απαιτώντας (!) να στηριχθεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, ότι δεν ήσαν, λέει, προσωπικές οι αποφάσεις, αλλά συλλογικές, ότι αυτός, λέει, όλα μια χαρά τα 'κανε, αλλά ας όψεται, λέει, η ρημάδα η διεθνής γκίνια, κι άλλα τέτοια νόστιμα:
"Όπως γνωρίζετε, μετά τις τελευταίες εκλογές, αποφάσισα να αναστείλω κάθε κομματική δραστηριότητα. Η απόφασή μου αυτή έχει ενισχυθεί μετά τις επιθέσεις που δέχθηκα από στελέχη της παράταξής μας στο διάστημα που ακολούθησε. Ωστόσο, θα συνεχίσω να υποστηρίζω το έργο που κάναμε στην οικονομία και το ίδιο πιστεύω ότι πρέπει να κάνει το σύνολο της παράταξης. Άλλο η αυτοκριτική και άλλο ο μηδενισμός των πάντων. Ας μην ξεχνάμε ότι αν εμπεδωθούν οι εντυπώσεις που σήμερα καλλιεργεί η κυβέρνηση, η πολιτική ανάκαμψη της Ν.Δ. θα είναι ακόμη πιο δύσκολη"

καταλήγει στο ραβασάκι, ο αθεόφοβος!
Σιγά, κύριε καθηγήτα, με το μαλακό· δεν τα πετάνε έτσι απότομα αυτά, μπορεί να βγάλεις κανενός το μάτι!
Μ' αυτά και μ' αυτά, η ΝΔουλα κοιτάζει όλο νεύρα τις τρίχες στον αφαλό της κι ο Πρόεδρος ωρύεται:
Δεν πάει άλλο, πρέπει να κάνουμε χαλάουα στον αφαλό μας· αηδία έχουμε καταντήσει!
Ναι, Πρόεδρε, δεν έχεις κι άδικο.
Μόνο που για άλλους λόγους έχετε καταντήσει αηδία, όχι γι' αυτούς που μας λες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: