Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Ο Θόδωρας πήρε τ' όπλο του...

(κλικ στη φωτό για μεγέθυνση)

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: "Είναι ηλίθιοι στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης"
Του Νίκου Ηλιάδη

Άνοδο του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε αιφνιδίως χθες η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται το προσεχές Σάββατο στην πόλη, για να μιλήσει στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, το οποίο θα συνέλθει στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι του 2008.

Ωστόσο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου χθες βράδυ άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να έχει πέραν της κομματικής δραστηριότητας και δικό του ξεχωριστό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου έχει σκοπό να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην πόλη, ακόμη και στους κόλπους του τοπικού ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τις έως τώρα κυβερνητικές επιδόσεις γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής. Στις επιδιώξεις είναι να υπάρξει και ένα επικοινωνιακό αντίβαρο στην εδώ παρουσία του Αντώνη Σαμαρά. Πηγή της Ιπποκράτους σημείωνε επίσης ότι ο ορισμός του Εθνικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη πέρα από κάποιους πρακτικούς λόγους (εξυπηρετεί όσους θα συμμετάσχουν και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Χαλκιδική) σχετίζεται και με την αρνητική εικόνα που σχηματίστηκε για τη Νομαρχιακή Επιτροπή εξαιτίας της επίμαχης απόφασης που έλαβε σχετικά με τη χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες.

ΕΚΡΗΞΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

Το θέμα αυτό προκάλεσε την έκρηξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Μιλώντας το Σάββατο σε ημερίδα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης στην Αθήνα ο Θόδωρος Πάγκαλος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά των επτά μελών της Ν.Ε. που ψήφισαν υπέρ της απόφασης, με την οποία ζητείται μεταξύ άλλων να χορηγείται ιθαγένεια μόνον σε όσους έχουν «επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας», αλλά και εφόσον διαθέτουν «έμπρακτη απόδειξη ενδιαφέροντος και φιλοπατρίας για την Ελλάδα!».
«Όσοι ψήφισαν αυτήν την απόφαση είναι κάπου δεξιά από τον Καρατζαφέρη. Είναι τελείως ηλίθιοι, δεν έπρεπε να κινούνται στην κοινωνία ελεύθεροι, θα έπρεπε να είναι σε κάποιο άσυλο!», ανέφερε ο κ. Πάγκαλος. Οργισμένος και εκτός εαυτού ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνέχισε λέγοντας: «Απαιτούν από τους μετανάστες που θέλουν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια να γνωρίζουν καλά την ελληνική ιστορία και την ελληνική γλώσσα. Καταλαβαίνετε ότι με βάση μόνο αυτό το κριτήριο περίπου από το μισό ελληνικό λαό πρέπει να αφαιρεθεί η ιθαγένεια. Είναι γελοίο», τόνισε και απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο γραμματέα Σωκράτη Ξυνίδη είπε: «Δεν ξέρω μέσα από ποιες διαδικασίες αναδείχθηκαν τα μέλη της Νομαρχιακής στη δεύτερη πόλη της χώρας, αλλά προφανώς, κύριε Σωκράτη, εκεί πρέπει να παρέμβεις». Και εξήγησε: «Κάλεσε μία ολομέλεια της Θεσσαλονίκης και βάλε τους -αν η Θεσσαλονίκη είναι έτσι- δίπλα στον Ψωμιάδη και τον Καρατζαφέρη, να τους κάνουμε αγάλματα εκεί να τελειώνουμε».
(...)
Αλιεύθηκε από εφ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: