Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

"Τ.Ι.Ν.Α" (Τhere Is No Alternative!)...

...ή μήπως υπάρχει, αρκεί να το θέλουμε;
Δείτε προσεκτικά το βίντεο που ακολουθεί. Ο Max Keiser αναλύει, μ' έναν κρυστάλλινο κι αποκαλυπτικό τρόπο, τα αίτια της κρίσης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και προτείνει έναν ριζοσπαστικό τρόπο αντιμετώπισής της.
Θα σας κάνει, ενδεχομένως, εντύπωση η διαφορά της προσέγγισης του Keiser απ' εκείνες των Ελλήνων "αναλυτών" (αντιστέκομαι στον πειρασμό να τους σχολιάσω και να τους χαρακτηρίσω· τους αφήνω στην κρίση σας).Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ανάλυσης του Keiser (από το omadeon):

Λοιπόν, ας αφήσουμε τα… ούζα, κι ας πιάσουμε τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
Το ποσοστό του Χρέους στο ΑΕΠ(=ακαθάριστο εθνικό προϊόν), που σακατεύει την Ελλάδα ήταν ΙΔΙΟ, σαν ποσοστό, το έτος 2000!
- ΓΙΑΤΙ λοιπόν δεν είχε αποκαλυφθεί;
-Διότι η Goldman Sachs, σε συνεργασία
με την Ελληνική κυβέρνησή..απέκρυψε ΠΑΡΑ πολλά Δις. χρέους!
ΙΔΟΥ το πρόβλημα: Η ΣΥΝΕΡΓΙΑ τραπεζιτών της Goldman Sachs και της Wall Street) με την Ελληνική κυβέρνηση, για την χάλκευση των δεδομένων!
Για να διορθώσει το πρόβλημα, η ελληνική κυβέρνηση έστειλε πράκτορες και έβαλε έναν πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs, σαν επικεφαλής στην έρευνα!
Δηλαδή, πάσχουν από το "Σύνδρομο της Στοκχόλμης"!
Πιάστηκαν ΟΜΗΡΟΙ διεφθαρμένων τραπεζιτών της WALL STREEΤ και κατηγορούν τον εαυτό τους και αυτο-μαστιγώνονται...για τη διαφθορά των άλλων (της WALL STREET)!
Ε, αυτή η κατάσταση είναι εντελώς γελοία!
-ΔΥΟ Έλληνες αναλυτές μας είπαν πως: "χρειάζονται κι άλλοι φόροι" ή "να μειωθεί η διαφθορά", αλλά η Goldman Sachs, που έδωσε τέτοιες συμβουλές, πλήρωσε φόρο πέρυσι, λιγότερο από 1%!
Δηλαδή για να πάρουν δωράκια τα golden boys της Goldman Sachs ζητάτε από τον Ελληνικό λαό να πληρώσει κι άλλους φόρους;
Αποζημιώνεται από τη Goldman Sachs ο λαός σας ή μήπως έχει μετοχές της;
Αυτό είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ !
Γιατί ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ τους συμπατριώτες σας;
Είναι ΨΕΜΑ το: "δεν υπάρχει άλλη λύση"! Λύση μπορεί να είναι και η ΕΞΕΓΕΡΣH!
Γιατί δεν πετάτε έξω την κυβέρνησή σας; Αφού είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ!

(Αλ Τζαζίρα): Max Keizer, ξέρουμε ότι δεν θα γίνει εξαγορά του χρέους από άλλες κυβερνήσεις της Ε.Ε. Μήπως πρέπει να πάει η Ελλάδα στο ΔΝΤ ή θα ήταν χειρότερα, έτσι;

-Σιγά μην πηδήξει απ’ το τηγάνι στη φωτιά! 
Αφού το ΔΝΤ είναι η ίδια η Goldman Sachs! Το ΔΝΤ, η Goldman Sachs, η Wall Street, η Διεθνής Τράπεζα, ΟΛΟΙ είναι ίδια κλίκα! ΟΛΟΙ αυτοί έχουν στενή συνεργασία, που φάνηκε στην αρχή της Κρίσης, πριν 2 χρόνια. Όπως είπε κι ο Γουώρεν Μπάφετ: "Όταν φεύγει η παλίρροια, τότε βλέπεις ποιος ΔΕΝ φορά μαγιώ"!
Τώρα, όσον αφορά την Κρίση Χρέους, στερεί τις δανειοληπτικές δυνατότητες εταιρειών ή χωρών, όπως Ελλάδα. Αλλά το ίδιο είναι και η Ισπανία και οι άλλες χώρες των "PIGS", και η Ισλανδία, που στις 6 Μαρτίου ψήφισε να ΜΗΝ πληρώσει το χρέος της (οι οικονομικοί τρομοκράτες της Wall Street είχαν κάνει παρόμοια ζημιά στην Ισλανδία).
Όσον αφορά Γαλλία και Γερμανία, όμως, η Γερμανία σε εξαγωγές είναι 2η διεθνώς!
Άρα, δεν νοιάζεται για "πτώση του Ευρώ", άρα χρησιμοποιεί την Ελλάδα σαν εξιλαστήριο θύμα της! Λέει: "Ορίστε το κακό παιδί η Ελλάδα, που έβαλε το Ευρώ σε μπελάδες" ή "πρέπει να συνετίσουμε την Ελλάδα", αλλά οι ίδιοι ωφελούνται αφάνταστα (αφού είναι εξαγωγική χώρα, ενώ η Ελλάδα δεν είναι).

(Αλ Τζαζίρα): Το θέμα είναι όμως ΠΩΣ να δικαιολογήσουν οι άλλες χώρες στους δικούς τους λαούς, να πληρώσουν αυτοί την Ελλάδα;

- Ε, μπορεί να μην κάνουν τίποτα, διότι ξέρουν ότι οι κερδοσκόποι έβαλαν ΣΤΟΧΟ το ευρώ! Με λίγα λόγια, τα αρνητικά στοιχήματα κατά του ευρώ, έχουν φτάσει σε ιστορικό ΖΕΝΙΘ! Πάρα πολλά δισεκατομμύρια έχουν παιχτεί σαν στοίχημα, υπέρ της πτώσης του Ευρώ. Μεγάλος κερδισμένος θα γίνει η Γερμανία, που είναι μια τεράστια Αγορά Εξαγωγών!
Έτσι, βασικά, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ την Ελλάδα.
Οι φτωχοί Έλληνες χάνουν δουλειές και υφίστανται "μέτρα λιτότητας". Τα μέτρα όμως, δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με ριζικές μεταρρυθμίσεις της οικονομίας. Οι Έλληνες είναι λουκάνικα, που ρίχνονται στο Τραπεζικό Εργοστάσιο της Wall Street!
Πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΕ κάθε μορφή μπίζνας της Goldman Sachs, στην Ελλάδα!
Εσείς, οι Έλληνες, πρέπει να ΔΙΩΞΕΤΕ όλες τις εταιρείες της Wall Street, από τη χώρα σας! Αν δεν απαλλαγείτε απ’ τους οικονομικούς ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ στη χώρα σας, θα χάνετε δουλειές, η ανεργία σας θα ανεβαίνει και το βιοτικό επίπεδό σας συνεχώς θα πέφτει! Διότι γίνατε αιχμάλωτοι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ. Δεν το 'χετε καταλάβει;
ΔΙΩΞΤΕ τους!
Εκτός αν σας αρέσει κιόλας!
Μπορεί να σας αρέσει να σας ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ τρομοκράτες!
Μπορεί να’ ναι το βίτσιο σας! (Μερικοί άνθρωποι είναι σαδομαζοχιστές)
Αν όμως δεν είστε έτσι, τότε ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ από τους οικονομικούς ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ στη χώρα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: