Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Η μόνη λύση;

Μπαααα...ευχαριστώ, δεν θα πάρω!

Χαμηλότερα μισθοί και τιμές
«Μόνη λύση για την Ελλάδα ο αποπληθωρισμός» λέει ο Ντομινίκ Στρος-Καν

«Eυτυχισμένη Γερμανία χωρίς ευτυχισμένη Ελλάδα δεν γίνεται» απαντά στους γερμανικούς δισταγμούς ο επικεφαλής του ΔΝΤ

Βιέννη

Μοναδική «αποτελεσματική θεραπεία» που έχει μείνει για την Ελλάδα χαρακτηρίζει τον αποπληθωρισμό ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν.

«Η μόνη αποτελεσματική θεραπεία που απομένει είναι ο αποπληθωρισμός. Και αυτό είναι ακριβώς αυτό που ορθώς συνέστησε η Κομισιόν» αναφέρει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στο αυστριακό Profil.

«Θα είναι οδυνηρό. Θα σημαίνει χαμηλότερους μισθούς και χαμηλότερες τιμές. Ωστόσο, η Ελλάδα θα πρέπει να γυρίσει πίσω από το δρόμο που πήρε τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για τους Έλληνες από την αύξηση της ανταγωνιστικότητας», τονίζει.

Άλλος (θεωρητικός) τρόπος θα ήταν η υποτίμηση του νομίσματος ανέφερε επίσης, κάτι όμως που αποκλείει για την ελληνική περίπτωση.

Όταν ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι το κράτος δεν μπορεί να χαμηλώσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ο Ντ.Στρος-Καν συμφωνεί πως η μείωση των μισθών μπορεί να επιβληθεί μόνο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά «για αυτό ακριβώς είναι τόσο δύσκολο να εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό σχέδιο, που προσυπογράφει το ΔΝΤ».

Σχετικά με την αμφιλεγόμενη στο εσωτερικό της Γερμανίας συμβολή του Βερολίνου στην ευρωπαϊκή βοήθεια, ο επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρει επίσης πως ναι μεν η Γερμανία δεν ευθύνεται για την ελληνική κρίση αλλά «η Γερμανία θα είναι ευτυχισμένη μόνο εάν η Ελλάδα είναι ευτυχισμένη».

Newsroom ΔΟΛ

Μπα;
Μόνη λύση;
Γιατί "μόνη λύση";
Μόνη λύση είναι η εξαθλίωση, η φτώχεια κι η διαρκής υποτέλεια;
Αφού το λέει, ο άνθρωπος, υπάρχει και το "αδιανόητο":

Άλλος (θεωρητικός) τρόπος θα ήταν η υποτίμηση του νομίσματος ανέφερε επίσης, κάτι όμως που αποκλείει για την ελληνική περίπτωση.

Γιατί, καλέ κύριε;
Αν είναι να φτωχύνουμε, ίνα πληρωθούν αι Γραφαί της αοράτου χειρός της Αγοράς, δεν κάνει να φτωχύνουμε δημιουργώντας, αν μη τι άλλο, και μια προοπτική ανάκαμψης;
Πρέπει, σώνει και ντε, να μας καταστήσετε μπανανία με σκληρό νόμισμα, έτσι που να μην υπάρχει ποτέ περίπτωση να βγούμε απ' το λάκκο με τα κωλοδάχτυλα;
Όχι, καλέ μου άνθρωπε, υπάρχει πάντοτε μια καλύτερη λύση απ' αυτή που σου προτείνει, με συντριβή ψυχής, ο..."καλοκάγαθος" δήμιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: