Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

Μπζιτ, Γιώργο...

...αν ισχύει αυτό:

Τα διμερή δάνεια θα είναι στηριγμένα στη νομοθεσία της χώρας που θα δώσει το δάνειο και στην βάση αυτής της νομοθεσίας θα λειτουργήσουν και οι εγγυήσεις της αποπληρωμής τους. Αυτό σημαίνει όπως εξήγησε στο Capital.gr αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ότι η χώρα που δέχεται το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της.
capital.gr

μιλάμε, καθαρά και ξάστερα, για εθνική προδοσία πλέον.
Γιατί, όπως καταλαβαίνουμε ακόμα κι εμείς οι βλαχοβαλκάνιοι, αυτό μεταφράζεται σε αδυναμία αναδιαπραγμάτευσης του χρέους μας σήμερα, αύριο, του χρόνου, σε μια δεκαετία και στον αιώνα τον άπαντα...αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστη και αξιομνημόνευτη αδελφή Ελλάδα και ζωή σε λόγου μας, Αμήν!
Απλά, αν είναι αλήθεια, υποθηκεύεις δια παντός την ίδια την Ελλάδα.
Και μπες και στον κόπο, αύριο, πέρα απ' τ' άλλα να εξηγήσεις σ' εμάς, τους ιθαγενείς, ότι η Μέρκελ άφησε ένα πρόβλημα 9 δις ευρώ να εξελιχθεί σε ευρωπαϊκή κρίση δανεισμού μόνο και μόνο για να αυξήσει την εκλογική της επιρροή.
Και ότι τώρα απειλεί ν' ανοίξει, λέει, τη συζήτηση για την αποβολή απ' την Ευρωζώνη των μπαταξήδων, όταν όλος ο ντόρος γίνεται μη τυχόν και βαρέσει κάνα κανόνι η Ελλάδα και μετά ακολουθήσουν κατά σειρά: Πορτογαλία, Ισπανία κι Ιταλία, οπότε θα πάει άπατο όχι μόνο το ευρώ, αλλά συμπούρμπουλο όλο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Έσπευσαν, τάχα, οι Γερμανοί να δώσουν ένα "τρομακτικό τέλος", όταν ετούτη τη στιγμή μας φορούν τις αλυσίδες στα πόδια και στο λαιμό όχι για να εξυγιανθεί η ελληνική οικονομία και σωθούμε εμείς (μας γράφουν κυριολεκτικά στα βορειοευρωπαϊκά παπάρια τους κι όταν τελειώσουν μαζί μας όχι μόνον το χρέος μας θα είναι μεγαλύτερο, αλλά θα μας έχουν βυθίσει σε μια άνευ προηγουμένου ύφεση), αλλά μη τυχόν και γίνει το κραχ πριν προλάβουν να εξοφληθούν οι μεγαλοτοκογλύφοι και, κυρίως, πριν προλάβει να την σκαπουλάρει, με τους όρους που εκείνη θα επιβάλει, τη στιγμή που εκείνη θ' αποφασίσει, η Γερμανία απ' το ευρώ, όπως έχει εισηγηθεί ήδη το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας, που αποτελεί και τον ύψιστο πολιτειακό παράγοντα εκεί.
Πες, αν θες, στους νεογραικύλους, ότι το μόνο που συμβαίνει ετούτη τη στιγμή είναι πως θυσιάζεται οριστικά και δια παντός η Ελλάδα, ίσα για να προλάβει να σωθεί ο ευρωπαϊκός Βοράς. Και τα λεφτά που μας δίνουν δεν μας τα δίνουν γιατί, αίφνης, τους έπιασε ο πόνος για την Ψωροκώσταινα, αλλά γιατί δεν τους συνέφερε να κάνουν διαφορετικά.
Πες πως, αν μας είχε απομείνει έστω κι ένα δράμι μυαλό, δεν θα δεχόμασταν αυτή την αυτοχειρία. Θα παίζαμε, μέχρι τέλους, το χαρτί της πτώχευσης. Κι αν χρειαζόταν, στο τέλος, θα το σκάγαμε.
Αλλά δεν θα χρειαζόταν. Γιατί, απλά, δεν τους συνέφερε στην παρούσα συγκυρία.
Μέσα στην επόμενη τριετία, κι αυτό μάλλον δεν θα το πεις αύριο, θα δημιουργήσουν όλες εκείνες τις συνθήκες που θα καθιστούν εντελώς αδιάφορη για τους ίδιους την, έτσι κι αλλιώς αναπόφευκτη, ελληνική πτώχευση.
Και τότε, ούτε κι αυτό θα το πεις μάλλον, όχι μόνον θα μας αφήσουν να πτωχεύσουμε, αλλά θα μας το επιβάλουν κιόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: