Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Ένα δυσοίωνο (;)...

...μέλλον.

Σε ολοσέλιδο αφιέρωμά της με τίτλο «Η εναλλακτική λύση», η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung παρουσιάζει σενάριο του Philip Plickert για το πώς θα εξελιχθεί -κατά την άποψή του- η δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας.
Ομολογουμένως ότι πιο "τραβηγμένο" έχουμε διαβάσει καθώς όχι μόνο κάνει λόγο για μια ενδεχόμενη Ελληνική χρεοκοπια αλλά ο αρθρογράφος (με το.."κληρονομικό χάρισμα";) μπορεί και προβλέπει τις εκλογές σε άλλες ευρωπαικές χώρες,την κατάσταση εμφυλίου στην Ελλάδα,πότε θα παραιτηθεί ο Γ.Παπακωσταντίνου,ποιός θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΚΤ και τι θα πεί,πότε και ποιές ευρωπαικές χώρες θα επιλέξουν νέο νόμισμα κ.τ.λ...

Σε γενικές γραμμές σύμφωνα με το σενάριο που επιμελείται ο αρθρογράφος :

- Το πρόγραμμα λιτότητας που υπαγόρευσε το ΔΝΤ στην ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύεται μη ρεαλιστικό, ακόμα και το ίδιο το ΔΝΤ είχε εκτιμήσει σε εσωτερικές του εκθέσεις ότι οι πιθανότητες επιτυχίας του είναι περιορισμένες.
- Το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώνεται πολύ περισσότερο απ’ ότι έχει προβλεφθεί. Ήδη το 2010 κηρύσσουν πτώχευση 50.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το ποσοστό ανεργίας μετά τις απολύσεις στο Δημόσιο εκτινάσσεται στο 20%.
- Καθημερινά διαδηλώνουν χιλιάδες Έλληνες μπροστά στη Βουλή. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει χάσει την πλειοψηφία λόγω αποχώρησης βουλευτών της και παραμένει στην εξουσία με τη στήριξη μικρού δεξιού κόμματος. Ομάδες αναρχικών πραγματοποιούν επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.
- Ο Υπουργός Οικονομικών Παπακωνσταντίνου τελικά παραιτείται το καλοκαίρι του 2011, μετά την αποτυχία του προγράμματός του και τη συνεχιζόμενη άνοδο ελλειμμάτων και χρέους.
-O νέος της ΕΚΤ Draghi ανακοινώνει, αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων του στα τέλη του 2011, ότι τα έκτακτα μέτρα ως προς την αποδοχή ομολόγων των χωρών της Ν. Ευρώπης ως εγγυήσεις από την ΕΚΤ θα συνεχιστούν.
- Οι εμπορικές τράπεζες έχουν ξεφορτωθεί τα ομόλογα-σκουπίδια των χωρών της Ν. Ευρώπης στην ΕΚΤ, έχουν αντισταθμίσει τις απώλειές τους και σημειώνουν πάλι κέρδη. Στο μεταξύ, βαρύ πλήγμα έχει υποστεί η αξιοπιστία της ΕΚΤ.
- Ο Dominique Strauss-Kahn έχει αναλάβει την Προεδρία της Γαλλίας το 2012 και φλερτάρει με υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού.
- Η ώρα της αλήθειας για την Ελλάδα έρχεται το 2013. Η χώρα είναι de facto χρεοκοπημένη, καθώς δεν μπορεί να δανείζεται από τις κεφαλαιαγορές. Η Γερμανία βρίσκεται ενώπιον βουλευτικών εκλογών και υπάρχει μεγάλη αντίδραση από το γερμανικό λαό κατά ενός νέου bail out.
- Η Ελλάδα αιφνιδιάζει κηρύσσοντας πτώχευση και έχοντας συμφωνήσει προηγουμένως διακανονισμό με τους πιστωτές με μείωση του χρέους κατά 30%.
- Στη Γερμανία έχει ιδρυθεί κόμμα διαμαρτυρίας που συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις διψήφια ποσοστά. Οι δικαστές της Καρλσρούης απαγορεύουν στην κυβέρνηση νέο bail out, απόφαση που προκαλεί πολιτικό σεισμό.
- Στο τέλος του έτους, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Φιλανδία και κατόπιν Τσεχία και Πολωνία, δημιουργούν νέα νομισματική ένωση με σκληρό νόμισμα. Δημιουργείται η Ευρώπη των δυο ταχυτήτων και πηγαίνει καλύτερα γιατί είναι πια πιο ευέλικτη. Η Νομισματική Ένωση με το σκληρό νόμισμα ανατιμά, η Νομισματική Ένωση με το μαλακό νόμισμα υποτιμά κι έτσι περιορίζονται οι ανισορροπίες.
- Το τέλος του ευρώ δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και το τέλος της Ευρώπης, αντίθετα, συνεχίζεται αυξανόμενο το διασυνοριακό εμπόριο, η ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων και κεφαλαίων και, μαζί τους, και η ευρωπαϊκή ενοποίηση από κάτω.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: faz.net/s/Rubcontent.html

Αλιεύθηκε από το greece-salonika

Παντού στην Ευρώπη αρχίζουν να ξυπνάνε, να βλέπουν εκείνα που θα έπρεπε, ειδικά για μας που είμαστε και τα άμεσα θύματα όλης αυτής της μασκαράτας, να είναι προφανή:
Όλο το παιχνίδι είναι στημένο, απ' την αρχή ως το τέλος. Τα πάντα γίνονται για να την σκαπουλάρουν με ασφάλεια ακριβώς εκείνα τα οικονομικοπολιτικά κέντρα, που σπεκουλάρισαν και κερδοσκόπησαν πάνω στην χρεωκοπία του ευρωπαϊκού νότου και, συνακολούθως, στην διάλυση της ευρωζώνης.
Εμείς;
Το χαβά μας...
Ο "νέος πατριωτισμός" της (Θου Κύριε) σοσιαλιστικής μας κυβέρνηση επιβάλλει να εξαθλιωθεί ο λαός μας και να επιβαρυνθεί η πατρίδα μας με νέα, δυσβάσταχτα, τοκογλυφικά δάνεια, μόνο και μόνο για να γίνει εφικτό, μέσα στην επόμενη τριετία, το bail out των διεθνών απατεώνων και κερδοσκόπων. Από κοντά και τ' αργυρώνητα τηλεπαπαγαλάκια, τα οποία έμπλεα...εθνικής οργής, καλούν τους Έλληνες να θυσιασθούν για τη σωτηρία των...τραπεζιτών και των χρηματιστών της Wall Street και του City!
Άντε, και μερικών εγχώριων λαμόγιων (που είναι και τ' αφεντικά των τηλεπαπαγάλων).
Μας έχουν φλομώσει στην παραμύθα, αδέρφια...
Κι έχουν την απαίτηση να την καταπίνουμε κι αμάσητη!
Δεν υπάρχει καμιά άλλη συμφέρουσα λύση για τον λαό μας και την πατρίδα μας, παρά η άμεση επαναδιαπραγμάτευση του χρέους μας. Μας το φωνάζουν όλοι όσοι πέρασαν απ' τα νύχια του ΔΝΤ. Μας το φωνάζει η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνια Φερνάντες ντε Κίρχνερ, που κατάφερε να μαζέψει τα συντρίμμια της χώρας της, μας λέει: "Μην περιμένετε να σας διαλύσουν πρώτα και να πτωχεύσετε μετά. Αναδιαπραγματευτείτε το χρέος σας τώρα, στον δικό σας χρόνο και με τους δικούς σας όρους". Ξέρει καλά τι λέει η πρόεδρος της Αργεντινής, γιατί εκεί επαναλήφθηκε ακριβώς το ίδιο σενάριο, που τώρα παίζεται εδώ: τα ίδια ψέμματα, τα ίδια "σταθεροποιητικά προγράμματα, οι ίδιες "εξορθολογικεύσεις", μέχρι που την κοπάνησαν με ασφάλεια οι τραπεζίτες, οι χρηματιστές και τα πάσης φύσης λαμόγια που βύθισαν στην χρεωκοπία την Αργεντινή, οπότε, μετά, πτώχευσε! Αφού πρώτα είχαν φροντίσει, οι ίδιοι απατεώνες, να μεταφέρουν κάθε σεντς εξωτερικού χρέους στο εσωτερικό, αφού πρόλαβαν να διασωθούν οι ίδιοι απ' τα ρίσκα του τζόγου που είχαν κάνει πάνω στη χρεωκοπία της Αργεντινής, αφού προηγουμένως βύθισαν τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου κρίση και ύφεση, αφού διέλυσαν κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους, αφού αποδόμησαν τον κοινωνικό ιστό, αφού καταρράκωσαν το βιωτικό επίπεδο των Αργεντινών, αφού βύθισαν τον λαό της Αργεντινής σε μια πρωτοφανή φτώχεια κι εξαθλίωση, αφού αυξήθηκε η θνησιμότητα στη χώρα κατά 40%, σαν αποτέλεσμα της μείωσης κατά 50% των κρατικών δαπανών για τη δημόσια υγεία, αφού, τέλος πάντων, τα έκαναν όλα μπουρδέλο κι άφησαν πίσω τους στάχτη και μπούρμπερη και δεν έμεινε ούτε σεντς στο ταμείο του κράτους, τότε η Αργεντινή...πτώχευσε! Και "δέχθηκαν", τότε, οι ίδιοι αυτοί διεθνείς αλητάμπουρες που σήμερα θέλουν να "νουθετήσουν" εμάς, να πληρωθούν τα υπόλοιπα κλεφτοδάνεια προς 22 σεντς στο δολάριο...
Γιατί, κ. Πρωθυπουργέ;
Γιατί χρειάζεται να επαναλάβεις την ιστορία;
Αφού τα ξέρεις, το είχες σχεδιάσει ήδη απ' τον Ιανουάριο να μας πας στο ΔΝΤ, όπως μας αποκάλυψε ο κ. Σαχινίδης.
Αφού ο κ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ, δεν απέκλεισε το "ενδεχόμενο" η Ελλάδα να πτωχεύσει, παρ' όλα αυτά, στο τέλος της απεχθούς τριετίας.
Γιατί το κάνεις αυτό;
Και, κυρίως, γιατί σε ανεχόμαστε εμείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: