Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

Όλα τα 'χε η Μαριορή...

...τα φρουτάκια της λείπανε!

Έρχονται τα "φρουτάκια"


Πολυμετοχική εταιρεία ετοιμάζεται να δημιουργήσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών Ελλάδος (ΟΣΗΠΕ) για να διεκδικήσει μια άδεια ηλεκτρονικών παιχνιδιών σύμφωνα με τα μέτρα της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση «στα οποία περιλαμβάνεται και η νομιμοποίηση όλων των ειδών των ηλεκτρονικών παιχνιδιών», όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Αγγ.Καλλινικίδης.

H ΟΣΗΠΕ σημειώνει ότι με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, προβλέπεται η παροχή τριών αδειών σε operators «που θα λειτουργήσουν ως ολιγοπώλια, καθώς θα έχουν το κεντρικό σύστημα ελέγχου, αλλά θα αναζητήσουν χώρους για να τοποθετήσουν τις περίπου 50.000 μηχανές βιντεολόττο».

Ωστόσο, η Ομοσπονδία έχει κάνει πρόταση στο υπουργείο να μη δοθούν μόνο τρεις άδειες, αλλά να λάβουν και οι ίδιοι απευθείας άδειες όπως π.χ. στην Ισπανία.

Το νομοσχέδιο δεν είναι ακόμη έτοιμο σε ότι αφορά τις τρεις άδειες και ο ΟΣΗΠΕ, αλλά και εκπρόσωποι αρκετών σωματείων που εμπλέκονται με τον κλάδο - εργαζόμενοι, τεχνικοί, συντηρητές, εισαγωγείς και κατασκευαστές ταμειακών μηχανών- εκτιμούν ότι έστω και την τελευταία στιγμή μπορεί να λάβουν οι ίδιοι τις άδειες και θα δημιουργηθούν αμέσως πάνω από 40.000 θέσεις εργασίας.

Άλλη λύση είναι η πολυμετοχική εταιρεία που θα διεκδικήσει μια από τις άδειες. Η πρόταση της ΟΣΗΠΕ προβλέπει την τοποθέτηση 5-10 μηχανών σε 7.000 σημεία, όπου το κάθε σημείο θα προσλάβει μίνιμουμ 4 άτομα προσωπικό.

Κοντά σε αυτούς, όπως ισχυρίζεται η ΟΣΗΠΕ, θα ανοίξουν οι δουλειές για 1.000 περίπου τεχνικούς - συντηρητές αλλά και για περίπου 3.000 εργαζόμενους στην κατασκευή των παιχνιδιών αυτών με την προϋπόθεση να είναι μηχανές περιορισμένου κέρδους (AWPs) και όχι Video Lottery Terminal (Vlts) που δεν κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι είναι αντίθετη σε μονοπωλιακές καταστάσεις, σε άδειες τύπου βιντεολόττο, συγκέντρωση της δουλειάς σε λίγους ισχυρούς αδειούχους με μόνο κριτήριο το μεγαλύτερο κέρδος και εκτιμά ότι τέτοιες λύσεις ευνοούν τους επιχειρηματίες αδειούχους, τις αλλοδαπές εταιρείες κατασκευαστών.

Σημειώνει ακόμη ότι ο χαρακτήρας των ψυχαγωγικών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους, βάσει ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων, λειτουργεί ως ανάχωμα προς τον απεριόριστο τζόγο και ειδικότερα τον διαδικτυακό που γιγαντώνεται.

Γι΄αυτό η Ομοσπονδία προτείνει στις προδιαγραφές των παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους το μέγιστο στοίχημα να είναι 50 λεπτά του ευρώ με μέγιστο κέρδος 100 ευρώ.

Αλιεύθηκε από το mediasoup

Τι να πει κανείς;
Μωραίνει Κύριος, ους βούλεται απωλέσαι!
Τουλάχιστον, υπάρχει ένας...εθνοσωτήρας, που θα αισθάνεται πλέον...δικαιωμένος:
Τα φρουτάκια τώρα δικαιώνονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: