Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Ο "Τρίτος Δρόμος" για τον σοσιαλισμό...

...και άλλες ιστορίες με χαρούμενους δράκους και πράσινα άλογα...


Στην υπηρεσία των επιχειρηματιών η κυβέρνησηΘέμα χρόνου είναι πλέον η αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις που επιβάλλει η Τρόϊκα και θα φέρει μεγάλες ανατροπές προς το χειρότερο φυσικά. Εντός του καλοκαιριού (κι όταν οι εργαζόμενοι θα κάνουν τα μπάνια τους) θα πρέπει να περάσουν τα επώδυνα μέτρα από τον Α. Λοβέρδο. Φθηνότερη και ευκολότερη απόλυση, ελαστικές σχέσεις εργασίας με τους εργαζόμενους να είναι υποχείρια κάθε εργοδότη και το βασικότερο, χαμηλότερες αμοιβές για όσους θα μπαίνουν στην αγορά εργασίας, είναι οι βασικές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, κι όπως έχει γράψει κατά καιρούς το antinews, το ποσοστό της μείωσης στις αποζημιώσεις για απόλυση θα μειωθεί κατά 20%-40%, η αποζημίωση θα είναι ίδια για εργάτες και υπαλλήλους, ενώ θα δίνεται και σε δόσεις.

Οι ομαδικές απολύσεις αυξάνονται στο 4%από 2% το μήνα για τις επιχειρήσεις με πάνω από 200 εργαζόμενους. Δηλαδή θα μπορούν και με το νόμο να απολύουν διπλάσιους εργαζόμενους και να τους δίνουν και μισές αποζημιώσεις.

Παράλληλα, ο βασικός μισθός για τους νεοεισελθόμενους στην αγορά θα φτάσει να είναι 500-540 ευρώ καθαρά, μισθός πείνας με λίγα λόγια.

Όσο για τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, αν δεν καταργηθεί θα ψαλιδιστούν οι αρμοδιότητές του ώστε να μην έχουν οι εργαζόμενοι εναλλακτική λύση όταν τα "σπάνε”"με τους εργοδότες.

Αν όλα αυτά φανερώνουν ότι η κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς για τους επιχειρηματίες και για τα έσοδά τους, δεν γελιέστε. Είπαμε: Νεοφιλελευθερισμός από την πίσω πόρτα.

Αλιεύθηκε από το antinews


Δεν υπάρχουν σχόλια: