Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Όφουουου...

...δεν μ' άρεσε αυτό...
Η οικονομική κρίση, η απειλή για το ευρώ απαιτούν περισσότερη Ευρώπη, περισσότερη ενοποίηση, οικονομική διακυβέρνηση. Η Ελλάδα έχει τώρα περισσότερο από ποτέ ανάγκη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλα τα άλλα που ακούγονται είναι σενάρια ανεξέλεγκτης πορείας στο άγνωστο ή στο γκρεμό της πλήρους κατάρρευσης. Η Ευρώπη δεν είναι όπως τη θέλουμε, όπως την έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι πιο αδύνατες οικονομίες της. Αυτό σημαίνει πιο επίμονη προσπάθεια για την αλλαγή των συσχετισμών, πιο ανοιχτή πολιτική συμμαχιών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων – και στην εθνική τους διάσταση- ταυτίζεται με τη σταθερή και ενεργό θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αλιεύθηκε από ananeotiki.gr

Ούτε κι αυτό...
Οι κοινωνικοί αγώνες αποκτούν προοπτική και δύναμη όταν χαράσσουν διεξόδους - βαθιές αλλαγές στο σημερινό κράτος και την οικονομία.
Δεν μπορεί να στηρίζονται στον κρατικισμό (...)
(ό.π.)
Όφουουουου...
Το έλλειμμα και το χρέος είναι υπαρκτά.
(ό.π.)

Ξαναμανα-οφουουουουού...

Αριστερή αντιμετώπιση της κρίσης σημαίνει ότι η αναγκαία μείωση του ελλείμματος και η συγκράτηση του χρέους δεν φορτώνεται κυρίως ή αποκλειστικά στις πλάτες των συνήθων υποζυγίων, αλλά συνδυάζεται με βαθιά αλλαγή του κράτους.
(ό.π.)

"Κυρίως"; Τι εννοείς "κυρίως", σ. Φώτη;
Όφουουουου...

Η δική μας πολιτική προωθεί νέο αναπτυξιακό πρότυπο, νέες οικολογικές επιλογές στην ανάπτυξη και στην ενεργειακή πολιτική, δραστικό περιορισμό και έλεγχο των φυσικών πόρων, που σήμερα σπαταλώνται και προσβάλλονται.
(ό.π.)

Και υμείς "πράσινη ανάπτυξη", σ. Φώτη;
Πράσινα άλογα και πίτσες μπλέ...
Όφουουου...

Θέλουμε μια Αριστερά με τη δημοκρατία κύριο συστατικό της πολιτικής της. Μια Αριστερά ανοιχτή, για να μπορούν σ’ ένα συλλογικά διαμορφούμενο πλαίσιο να εκφράζονται και να συμπορεύονται όσο το δυνατό ευρύτερες αριστερές, δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και οικολογικές δυνάμεις, δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες που επένδυσαν με την ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις και αναζητούν σήμερα κοινωνικές και πολιτικές διεξόδους.
(ό.π.)

Κατάλαβα...ψαρεύουμε στην εκλογική δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ κι ό,τι αρπάξουμε...
Όφουουουου....
Θέλουμε μια Αριστερά ρηξικέλευθη και τολμηρή, που δεν βολεύεται στα εύκολα και γι` αυτό δεν κάνει καμιά παραχώρηση, ούτε στον αριστερότροπο λαϊκισμό, ούτε στον μυωπικό αριστερισμό, δεν θεωρεί άκριτα ως δίκαιο αίτημα την υπεράσπιση κάθε κεκτημένου και δεν χαϊδεύει συντεχνίες στο όνομα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.
Θέλουμε να λειτουργήσουμε ως καταλύτης για την παρουσία της Αριστεράς στην κοινωνική πραγματικότητα, μέσα από ρήξεις και συνθέσεις για την προώθηση και ικανοποίηση των αιτημάτων που αφορούν στην εποχή μας και στο μέλλον, μακριά από παρελθοντικές αγκυλώσεις και στερεότυπα προηγούμενων εποχών που δεν αντιστοιχούν στο σήμερα.
(ό.π.)

σ. Φώτη, ένα τσικ είμαι πριν σε διαολοστείλω...συντροφικά!
Όφουουουου...
Ο αριστερός ευρωπαϊσμός αποτελεί κύριο και βασικό στοιχείο της πολιτικής μας. Αναμφισβήτητα, η διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα τη δημιουργία ενός κοινού νομίσματος και μιας κοινής και ενιαίας αγοράς, διέρχεται κρίση νομιμοποίησης. Επιδιώκουμε, μαζί με τα κόμματα της ευρωπαϊκής αριστεράς, τα πράσινα ευρωπαϊκά κόμματα, τα συνδικάτα, τα κινήματα των πολιτών, να προωθηθεί η επί της ουσίας πολιτική ενοποίηση. Είναι η μόνη ορατή δυνατότητα για την αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης και την κυριαρχία της πολιτικής δημοκρατίας απέναντι στην ισχύ των χρηματαγορών. Η ευρωπαϊκή οπτική παραμένει αδιαχώριστη από την προώθηση εναλλακτικού μοντέλου ανάπτυξης και ο κοινωνικός μετασχηματισμός αποκτά ρεαλιστική προοπτική, στο ευρύτερο από το εθνικό πλαίσιο μιας Ευρώπης κοινωνικής, δημοκρατικής, οικολογικής και αλληλέγγυας.
(ό.π.)

Ασταδιάλα, σ. Φώτη.
Πού θα επιχειρήσεις "πολιτική ενοποίηση", σ. Φώτη;
Στην Ε.(ταιρειοκρατική) Ε.(νωση) της Μέρκελ;
Είσαι με τα καλά σου;
Όφουουουου...
Πάνω από το κομματικό συμφέρον για μας είναι το συμφέρον του τόπου.
(ό.π.)

Καρατζαφερίζεις επικινδύνως, σ. Φώτη...
Το "συμφέρον του τόπου" είναι το συμφέρον του λαού αυτού του τόπου, σύντροφε, δεν το ξέρεις;
Τι παπατζηλίκια είναι αυτά, που άρχισες να αμολάς; Σε λίγο θα μας πεις και για τον "Νέο Πατριωτισμό", που επιβάλλει τα "άδικα, πλην αναγκαία" μέτρα που μας φόρεσαν καπέλο οι Τροϊκανοί και το γκουβέρνο!
Όφουουουου...

Πήραμε την απόφαση. Ας προχωρήσουμε δημοκρατικά, ενωτικά, δημιουργικά, με εμπιστοσύνη στους πολίτες και την κοινωνία.
Μπορούμε.
(ό.π.)

"Μπορείτε" να παραστήσετε ένα ροζουλί ΠΑΣΟΚ.
Σκατά μπορείτε!
Ασταδιάλα...ξανά στις μοναξιές μου...


Δεν υπάρχουν σχόλια: