Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Μάθε παιδί μου γράμματα (#2)...


"Τον Οκτώβριο του 2008 το ελληνικό κράτος προσκαλεί νέους πολίτες να λάβουν μέρος στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ 1Γ/2008 για τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Η ύλη του διαγωνισμού είναι εξειδικευμένη και απαιτητική, καθώς οι επιτυχόντες θα στελεχώσουν τους σημαντικότερους τομείς της οικονομίας - εφορίες, τελωνεία και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τον Απρίλιο του 2009 πραγματοποιούνται οι γραπτές εξετάσεις και τα αποτελέσματα αν και αργούν και βγαίνουν αποσπασματικά, βγαίνουν τον Οκτώβρη για την κατηγορία των ΔΕ, τον Νοέμβρη για τους ΤΕ και τον Φεβρουάριο για τους ΠΕ.
Τον Δεκέμβριο του 2009 οι επιτυχόντες κλήθηκαν από τις αντίστοιχες διευθύνσεις του Υπ. Οικονομικών να παραιτηθούν από τις δουλειές τους, να καταθέσουν υγειονομικές εξετάσεις και τα απαραίτητα έντυπα για τον διορισμό τους, το οποίο και έπραξαν άμεσα, καθώς σύμφωνα με τον νόμο που διέπει την προκήρυξή τους, έπρεπε να τοποθετηθούν το αργότερο μετά από 4 μήνες από την έκδοση των αποτελεσμάτων τους. Οι υπεύθυνοι των διευθύνσεων προσωπικού διαβεβαίωναν ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα ήταν στις θέσεις τους λόγω των τεράστιων κενών που υπάρχουν ακόμη και σήμερα στις εφορίες, τα τελωνεία και το γενικό λογιστήριο του κράτους.
δυστυχώς όμως, παρά τις διαβεβαιώσεις, οι προσλήψεις τον διοριστέων ανεστάλησαν με τον νόμο της εισοδηματικής πολιτικής, άσχετα αν ο μεγαλύτερος ασθενής της χώρας είναι η οικονομία και υπάρχει τραγική έλλειψη εσόδων! Οι εφορίες υπολειτουργούν, έχουν περίπου 6.000 κενές οργανικές θέσεις ενώ οι συνταξιοδοτήσεις δημιουργούν τεράστια κενά σε τελωνεία και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – οι μόνες υπηρεσίες που φέρνουν έσοδα στο κράτος!
Από την άλλη πλευρά, από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί ΦΕΚ τοποθετήσεων για περισσότερα από 1.400 άτομα σε διάφορους φορείς σε κενές οργανικές θέσεις, ενώ ακόμη και μετά το νόμο περί παγώματος των προσλήψεων αξίζει να σημειωθεί ότι προσελήφθησαν 232 υπάλληλοι στη Βουλή οι οποίοι είναι εκτός των διαδικασιών του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού και συγκεκριμένα ακόμη και εκτός ελέγχου των οριστικών αποτελεσμάτων. Μέχρι και 8 χειριστές lift στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας προσελήφθησαν καλοκαιριάτικα! Οι διοριστέοι για του Υπουργείο Οικονομικών είναι λογιστές, οικονομολόγοι, φοροτεχνικοί και πλήρως εξιδικευμένοι στο αντικείμενό τους καθώς αρίστευσαν ανάμεσα σε 26.000 υποψηφίους και το 80% αυτών κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σε οικονομικά και φορολογικά πεδία- τα συμπεράσματα δικά σας.
(...)
Οι 877 διοριστέοι έπρεπε να είναι ήδη στην εργασία τους από αρχές Μαρτίου προσφέροντας πολύτιμη αρωγή σε νευραλγικές θέσεις (εφορίες, τελωνεία, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους). Έχουν κλείσει την είσοδο της Υ.Δ.Ε. με τα οικονομικά τους βιβλία, δημιουργώντας έναν "τοίχο γνώσης", σύμβολο που είχαν χρησιμοποιήσει και στον αποκλεισμό του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην Αθήνα κερδίζοντας την συμπάθεια και υποστήριξη των πολιτών. Οι διοριστέοι για το Υπουργείο Οικονομικών είναι λογιστές, οικονομολόγοι, φοροτεχνικοί και πλήρως εξιδικευμένοι στο αντικείμενό τους καθώς αρίστευσαν ανάμεσα σε 26.000 υποψηφίους, ενώ το 80% αυτών κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σε οικονομικά και φορολογικά πεδία."
Διαβάστε περισσότερα


Είναι πραγματικά αδιανόητη, παράλογη κι αποκαρδιωτική η ανακολουθία, ο φαρισαϊσμός κι η αναλγησία αυτής της φάρσας, που κατ' ευφημισμό έχουμε συνηθίσει ν' αποκαλούμε ελληνικό κράτος.
Οι άνθρωποι αριθμοποιούνται κι οι αριθμοί προσωποποιούνται: αυτή είναι η (ούτως ειπείν) Ελλάδα του 2010...

Δεν υπάρχουν σχόλια: