Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

Μάθε παιδί μου γράμματα...

Παραμένουν έξω από το λογιστήριο του κράτους.

Έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παραμένουν από το πρωί της Δευτέρας έως αυτή την ώρα αδιόριστοι εφοριακοί και τελωνειακοί που πέτυχαν σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2009.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης επανέλαβε ότι η απορρόφησή τους θα γίνει έως το 2013.

Πρόκειται για 877 αδιόριστους που πήραν μέρος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2009.

Όπως κατήγγειλαν μετά την επιτυχία τους, το υπουργείο τους κάλεσε να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά για τον διορισμό τους, να παραιτηθούν από τις δουλειές τους και στη συνέχεια οι προσλήψεις πάγωσαν.

Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ 877 ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ

Οι 877 διοριστέοι εφοριακοί, τελωνειακοί και δημοσιονομικοί που πήραν μέρος στον σχετικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2009, προχώρησαν σήμερα σε συμβολική κατάληψη έξω από το Γενικό Λογιστήριο.

Ο εμπαιγμός των 877 αυτών ανθρώπων είναι πρωτοφανής: μετά την επιτυχία τους σε έναν απόλυτα αξιοκρατικό και ιδιαίτερα απαιτητικό γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, το Υπουργείο Οικονομικών τους κάλεσε να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά για τον διορισμό τους, με αποτέλεσμα να παραιτηθούν από τις δουλειές τους και να νοικιάσουν σπίτια στις πόλεις όπου είχαν επιτύχει. Στη συνέχεια όμως οι προσλήψεις τους όχι μόνο πάγωσαν για το 2010 αλλά και μετατέθηκαν έως και το έτος 2013, παρότι οι ανάγκες για προσωπικό στο Υπουργείο Οικονομικών είναι εκρηκτικές, με συνέπεια πολλές, κρίσιμες υπηρεσίες του να υπολειτουργούν! Αλλά ο σκοπός της κυβέρνησης είναι προφανής: η πλήρης άλωση του Υπουργείου Οικονομικών από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, οι οποίες ήδη δραστηριοποιούνται σε υπηρεσίες του. Απαιτούμε να διοριστούν τώρα και οι 877, ώστε να μπει τέλος στην απαράδεκτη ομηρία τους, στην οποία τους έχει εγκλωβίσει η σημερινή, ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Απ' ότι έμαθα, στην τελευταία συνάντηση που είχαν τα παιδιά στο Υπουργείο Οικονομικών, τους είπαν...αρμοδίως...ότι έχουν δίκιο μεν, υπάρχει "δέσμευση" στην τρόικα για πάγωμα προσλήψεων δε!
Και μιλάμε για επιτυχόντες σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, με αναρτημένους τους πίνακες αποτελεσμάτων, και ειδοποιημένους απ' το Υπουργείο Οικονομικών για την πρόσληψή τους! Μιλάμε για ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων εργάζονταν και παραιτήθηκαν απ' τις προηγούμενες δουλειές τους για να προσληφθούν στο Υπουργείο Οικονομικών, όπως οι αρμόδιες υπηρεσίες τους ενημέρωσαν. Μιλάμε για πολλά παιδιά, που έφυγαν απ' την επαρχία, όπου ζούσαν κι εργάζονταν, κι ήρθαν στην Αθήνα, όπου νοίκιασαν σπίτια μόνο και μόνο για να βρεθούν...επιτυχόντες - άνεργοι!
Μιλάμε για κανονικό εμπαιγμό, μιλάμε για ανθρώπους που αξιοκρατικά, μέσω ΑΣΕΠ, πέτυχαν με γραπτές εξετάσεις τον διορισμό τους στο δημόσιο, μόνο και μόνο για να εμπαιχτούν με τον πιο άθλιο τρόπο απ' το πιο άθλιο κράτος και να βρεθούν, πλέον, σε μια κατάσταση τραγική!
Μιλάμε για χαμαιτυπείο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: