Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Κουίζ: Εντοπίστε...

...τις διαφορές.Μετά, ενδεχομένως να αντιληφθούν κάποιοι σε ποιο "εργασιακό τόξο" έχουμε υπαχθεί και ποιο ακριβώς είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσεται.
Εν τω μεταξύ, στο τέλος του '14, το χρέος θα έχει ανέλθει σε πάνω από 450 δις, η ύφεση στο -6,3% (ή η αρνητική ανάπτυξη...θα σας γελάσω...), η ανεργία αναμένεται να εκτιναχθεί πάνω από το 15%-16% και, γενικά, όλα μια χαρά θα πάνε, βρε, με Μνημόνιο μέχρι το 2021...και βλέπουμε!
Και, πού 'σαστε, σε καμιά 15αριά χρόνια, τηρουμένων των αναλογιών, κάτι αντίστοιχο με το παρακάτω ενδεχομένως να αφορά στο δοβλέτι μας:

Αναθεωρούν τη βοήθειά τους στην Ακτή Ελεφαντοστού η Παγκόσμια Τράπεζα και η Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης
Η Παγκόσμια Τράπεζα και η Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης αναθεωρούν τη βοήθειά τους στην Ακτή Ελεφαντοστού, λόγω της κρίσης.

Η Παγκόσμια Τράπεζα και η Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης ανακοίνωσαν χθες πως αναρωτιούνται εάν θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη σκοπιμότητα να συνεχίσουν την καταβολή βοήθειας στην Ακτή του Ελεφαντοστού, λόγω της οξείας πολιτικής κρίσης που δοκιμάζει η χώρα.

«Θα θέλαμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τον λαό της Ακτής Ελεφαντοστού για την καταπολέμηση της φτώχειας, όμως είναι δύσκολο να το κάνουμε επαρκώς στο πλαίσιο της αβεβαιότητας και της έντασης που παρατείνονται», τονίζουν στο κοινό τους ανακοινωθέν τα δύο οικονομικά ιδρύματα.

«Συνεπώς, με βάση την πολιτική μας, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα και να επανεξετάσουμε τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων μας, με γνώμονα την υποβάθμιση των θεσμικών λειτουργιών», υπογραμμίζουν.

Η Παγκόσμια Τράπεζα και η Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης εκφράζουν την «μεγάλη ανησυχία τους» απέναντι σε αυτήν την κρίση, που σύμφωνα με τα δύο ιδρύματα «εξακολουθεί για πολύ καιρό» . Σύμφωνα με τα δύο ιδρύματα, αυτή η κρίση «θα ρίξει ακόμη περισσότερους Ιβοριανούς στην φτώχεια και θα πλήξει τη σταθερότητα και την οικονομική ευημερία στη Δυτική Αφρική» .

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όσο είναι καιρός:
Αναδιάρθρωση υπό την απειλή μονομερούς στάσης πληρωμών (ακόμα κι ο εθνικός μας Κωλοτούμπας, ξέρετε τώρα, ο "το πιάσατε το υπονοούμενο", ομολόγησε πλέον ότι τα έσοδα του κράτους επαρκούν είτε για την εξυπηρέτηση των δημοσιονομικών αναγκών της χώρας είτε για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους), έξοδος απ' την ΟΝΕ κι επιστροφή σε τύπο εθνικής οικονομίας, εθνικοποίηση όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας κι ενοποίηση όλων των ελληνικών τραπεζών σ' έναν και μονό εθνικό χρηματοπιστωτικό φορέα.
Μόνον έτσι θα μπορέσουν τα όποια αναγκαία μέτρα διαρθρωτικών και θεσμικών αλλαγών να αποβούν προς όφελος του λαού μας και της πατρίδας μας, μόνον έτσι υπάρχει περίπτωση η πατρίδα μας, αφού περάσει τις οδύνες της τεχνητής κρίσης στην οποία κάποιοι -γνωστοί και μη εξαιρετέοι- μας καταβαράθρωσαν, να μπει σε μια διαδικασία ανασυγκρότησης, ανάκαμψης κι ανάπτυξης.
Αλλιώς...κουπί στη γαλέρα, ίσα για να ξεχρεώσουμε τους τοκογλύφους, τα λαμόγια και τις πολιτικές θεραπαινίδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: