Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Λεφτά μού 'θελες;

Το κράτος χαρίζει 32 δισεκατομμύρια ευρώ!
Γράφει η Κουκίδα

Την ώρα που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου περνάει νομοσχέδια σκούπα για νέες περικοπές σε θέσεις εργασίας, μισθούς, συντάξεις και παντός είδους επιδόματα, περνάει και άλλα που χαρίζουν δισεκατομμύρια στους μεγαλοφειλέτες του δημοσίου. Στο νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, εκτός από τις συρρικνώσεις παντός είδους υπάρχει και μια ωραιότατη παράγραφος που προβλέπει την διαγραφή των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ που οφείλονται στο δημόσιο από τις ελλειμματικές εταιρίες. Βέβαια τα χρήματα έφυγαν από την τσέπη του φορολογούμενου και φαγώθηκαν από τις ελλειμματικές και καταχρηστικές διοικήσεις δεκαετιών και δεν θα γυρίσουν ποτέ πίσω. Γιατί; Επειδή, όπως ισχυρίζεται ο υπουργός οικονομικών, είναι πλέον ληξιπρόθεσμα χρέη και χαρακτηρίζονται «ανεπίδεκτα είσπραξης»!

Περιττό να σας υπογραμμίσουμε ότι τόσο καιρό, και προ αλλά και μετά την υπογραφή του μνημονίου, τα χρήματα αυτά συμπεριλαμβάνονταν στους εισπρακτικούς στόχους. Μάταια οι υπηρεσιακοί παράγοντες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι το ποσό αυτό δεν μπορεί να εισπραχθεί. Ο πρωθυπουργός, τόσο προεκλογικά όσο και πριν από μερικές εβδομάδες, επαναλάμβανε το μάντρα ότι «λεφτά υπάρχουν». Και εννοούσε τις ανύπαρκτες εισπράξεις.

Από το ρεπορτάζ μαθαίνουμε ότι ακόμα και οι δικοί του σύμβουλοι, είχαν προειδοποιήσει και εγγράφως τον Γ. Παπακωνσταντίνου για το θέμα, όμως ο ίδιος, ακόμα και ένα χρόνο μετά επέμεινε να συμπεριλαμβάνει το ποσό στον σχεδιασμό του, παραπλανώντας τους ομολόγους του, τους πολίτες, ακόμα και την τρόικα.

Η φορολογική συνείδηση που ανεμίζει ως σημαία της διαφάνειας η κυβέρνηση πάει περίπατο και με την βούλα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεσμεύθηκε ότι θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των εταιριών που χρωστάνε τα 32 δισεκατομμύρια και που τους χαρίστηκαν εν μια νυκτί. Να υπενθυμίσουμε ότι αυτά τα χρήματα δεν βγήκαν από την τσέπη του υπουργού οικονομικών ή του πρωθυπουργού, αλλά από την δική μας. Και βέβαια από την δική μας θα ξαναβγούν ώστε να καλύψουν την μαύρη τρύπα της χαριστικής αυτής νομοθετικής διάταξης. Να δούμε πόσες άλλες «καθαρές αρχές» και «κλεισίματα λογαριασμών με το παρελθόν» θα μας υποχρεώσουν να πληρώσουμε ακόμα...

Αλιεύθηκε από το pontiki.gr

Σκέφτομαι ακόμα την εικόνα, στην τελευταία διακαναλική των εθνικών εκλογών, με το αμερικανάκι να επαναλαμβάνει μονότονα την κασέτα: "λεφτά υπάρχουν", και τον ψόφιο της Ραφήνας να τον κοιτά μ' ένα συγκαταβατικό, και μάλλον ειρωνικό, χαμόγελο. Σαν να τού 'λεγε:  
"Περίμενε, ρε τραχανοπλαγιά, και σε λίγο θα σου πω εγώ πόσα λεφτά υπάρχουνε!"
Φαντάζομαι, θα σκεφτόταν από μέσα του:
"Θεούλη μου, δεν μπορεί! Δεν μπορεί νά 'ναι ΤΟΣΟ βλαμμένος...
Εγώ δεν ξέρω τι να την κάνω την καυτή γαμοπατάτα, έτσι μπουρδέλο που τα κάναμε οι κατσαπλιάδες κι οι άχρηστοι της γαμοκυβέρνησής μου, κι αυτός όχι μόνο κάνει χαρούλες που θα την βάλει στην αμασχάλη, αλλά και λέει του κόσμου τις μαλακίες! Να δω πού θα βρει για να κρυφτεί σε κάναν χρόνο...
Λέγε, λέγε μαλάκα, να χάσω στα γρήγορα, να πάω ν' αράξω στη Ραφήνα, να κάνω όλη μέρα χάι σκορ στο πλέι στέσιον, και να σε βλέπω να χοροπηδάς σαν τον αναστενάρη στα κάρβουνα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: