Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Δεν φτάνει...

Γενική πανελλαδική κινητοποίηση
Απεργεί σύσσωμος ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας σε όλη τη χώρα


Αθήνα

Γενική πανελλαδική, πανεργατική απεργία κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου σε απάντηση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ. Οι ενώσεις και ομοσπονδίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι με ενωτικούς αγώνες και δράση θα ακυρώσουν στην πράξη τις αντεργατικές ρυθμίσεις, θα αποκρούσουν τις επιθέσεις στα δικαιώματά τους.

»Οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν όσο συνεχίζονται οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, διευρύνουν την ύφεση και αυξάνουν την ανεργία».
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως. την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
(...)
Αλιεύθηκε από το in.gr

Δεν φτάνει.
Εκεί που φτάσαμε, δεν αρκούν 24ωρες και 48ωρες απεργίες. Είναι τόσο βαρύ το "αμετάκλητον" πάνω στον σβέρκο μας, είναι τόσο καθολικό και βάρβαρο το "κοινωνικό ολοκαύτωμα" που επιχειρείται (για να..."στηρίξουμε" τη φράου και την παρέα της), που πλέον απαιτούνται μορφές πάλης γενικής ανυπακοής. Τα λίγο πολύ συστημικά συνδικάτα, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, λειτουργούν, το είδαμε πρόσφατα με τα καζάντια του...εργατοπατέρα Παναγόπουλου, σαν 24ωρες, κι όταν χρειάζεται 48ωρες, "βαλβίδες εκτόνωσης".
Αυτό που απαιτείται πια είναι κοινωνικές και εργατικές μορφές μαζικής και μαχητικής αυτοοργάνωσης, έτσι που το γκουβέρνο (αλλά κι οι θλιβερές "συναινετικές" συνιστώσες τύπου ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ κλπ) να αντιληφθούν ξεκάθαρα ότι απέναντί τους δεν έχουν "100 εργαζόμενους από 'δω, 200 από 'κει, που διεκδικούν, μέχρι θανάτου, τα 500 ή 1000 ευρώ που αδίκως έπαιρναν", κατά τις απόψεις του...χοντροθεσμού, αλλά σύσσωμη την κοινωνία, που δεν αμύνεται πλέον, αλλ' ανεπιτίθεται στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που απειλεί να σαρώσει τα πάντα.
Όχι, λοιπόν, 24ωρες ή 48ωρες "βαλβίδες εκτόνωσης", αλλά εβδομαδιαίες, συνεχόμενες και κυλιόμενες, καταλήψεις εργασιακών χώρων, κυρίως στον δημόσιο τομέα.
Όταν διαπραγματεύεσαι από αδύναμη θέση, διαπραγματεύεσαι τι θα χάσεις. Όταν διαπραγματεύεσαι από θέση ισχύος, διαπραγματεύεσαι τι θα κερδίσεις.
Λουκέτο, λοιπόν, κατεβασμένα ρολά για μια εβδομάδα.
Κι αν αυτό δεν φτάσει για να πεισθούν οι..."κυβερνητικοί εταίροι" ώστε κουβεντιάσουν στα σοβαρά, λουκέτο για δυο βδομάδες, για τρεις, για όσο χρειαστεί.
Μέχρι να πειστούν και να καταλάβουν κάποιοι, ότι είναι υπηρέτες της κοινωνίας κι όχι δυνάστες της, μέχρι να το νιώσουν, ότι έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση για να διαχειριστούν τις υποθέσεις του κράτους προς όφελος του λαού που τους εξέλεξε, κι όχι προς όφελος του ληστοσυρφετού των δανειστών, των τραπεζιτών, των "θεσμικών" και του κάθε λαμόγιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: