Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010

Και μάλλον Έλληνες...

...τας όρνιθας καλείσθαι!


Μα καλά μωρέ, δεν τους έχει απομείνει ούτε ένα δράμι τσίπα πια;
Ούτε μισό;

«Εσείς ψηφίσατε το μνημόνιο. Εγώ δεν είμαι βουλευτής!».
Η φράση αποδίδεται στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, και την απηύθυνε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην πρόσφατη -άκρως επεισοδιακή- συνεδρίαση του ΚΤΕ, που προηγήθηκε της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Αυτό τουλάχιστον έλεγε χθες, σε πηγαδάκι στη Βουλή, ο διαγραφείς από την «πράσινη» Κοινοβουλευτική Ομάδα Β. Παπαχρήστος. Ο -ανεξάρτητος πλέον- βουλευτής προσέθεσε πως η συγκεκριμένη φράση και, εν γένει, η συμπεριφορά του «τσάρου» της οικονομίας, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ανάγκασε τον ίδιο να καταψηφίσει το νομοσχέδιο...

Αλιεύθηκε από το ethnos.gr

Να κι ένα ακόμα σχετικό δημοσίευμα απ' το greece blognews

Ποιος είναι ο πιο ευδιάθετος από τους 300 τις τελευταίες ημέρες;

Ο Βαγγ. Παπαχρήστος, ο οποίος πριν από μία εβδομάδα διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ, μετά την άρνησή του να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Οικονομικών για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τις ΔΕΚΟ.

Ο ανεξάρτητος πλέον, βουλευτής δηλώνει «ξαλαφρωμένος» και απαλλαγμένος από τα βάρη της κομματικής πειθαρχίας.

Μιλώντας με δημοσιογράφους ήταν σαφέστατος για την αφορμή που τον οδήγησε στην καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Αφορμή που είχε ονοματεπώνυμο. Αυτό του Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο υπουργός, όπως είπε ο Παπαχρήστος, κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, πριν από την ψήφιση του νόμου, όταν οι συνομιλητές τού ζητούσαν εξηγήσεις για τη σκληρότητα των μέτρων, τους είπε: «Εσείς ψηφίσατε το μνημόνιο. Εγώ δεν είμαι βουλευτής».

Μία ημέρα αργότερα, την περασμένη Τρίτη το βράδυ, ο Παπαχρήστος, ως αντίδραση, καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο και διεγράφη.

Τέτοια ξεφτίλα πια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: