Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

Οι "καλές νεράιδες" των "αγορών"...

...κι οι κακές μάγισσες της ηλιθιότητας!Κ. Ρογκόφ: «Πιθανή η ελληνική χρεοκοπία, παρά τη στήριξη του ΔΝΤ»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας για την Ελλάδα, παρά τη στήριξη των 110 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ, αφήνει ο καθηγητής Οικονομικών και Δημόσιας Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Κένεθ Ρογκόφ.

«Οι χώρες της ευρω-περιφέρειας αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα με τους προϋπολογισμούς τους», είπε την Τετάρτη σε ομιλία του σε συνέδριο της Confederation of Norwegian Enterprise στο Όσλο, ο γνωστός οικονομολόγος σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο κ. Ρογκόφ εκτίμησε ότι η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να παραμένει ενωμένη, ωστόσο προσέθεσε ότι κάποια κράτη-μέλη θα αναγκαστούν, πιθανότατα, να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση τους χρέους τους. Τέλος, τόνισε ότι μετά την κρίση χρέους η Ευρώπη δείχνει σαν μία «αναδυόμενη οικονομία».

Αλιεύθηκε από την εφ. Το Ποντίκι

Εν τω μεταξύ, σε νέο ιστορικό ρεκόρ 990 μονάδων βάσης έφτασε το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων!
Ο δε δοτός θησαυροφύλακας δήλωσε προς τους ιθαγενείς του γραικυλιστάν, καθησυχάζοντας προφανώς και τους εντολείς του, ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Οι δε "καλές νεράιδες" των "αγορών", μάλλον δεν συγκινούνται απ' την...νεοπατριωτική λιλή που μας έχει ρίξει ο ΓΑΠ κι εξακολουθούν τον κερδοσκοπικό χαβά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: