Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Συνομοσπονδία;

Οι προτάσεις για την υιοθέτηση του ονόματος "Σλαβομακεδονία" από την FYROM, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, καθώς και το παρασκήνιο της εποχής εκείνης, είναι λίγο πολύ γνωστά. Κι εδώ που τα λέμε, έτσι όπως εξελίχθηκαν έκτοτε τα πράγματα, το όνομα "Σλαβομακεδονία" ήταν μάλλον η πιο συμφέρουσα λύση απ' όλες τις απόψεις, αφού και το δήθεν εθνοτικό, "μακεδονικό", θέμα τακτοποιούσε με σαφέστατο τρόπο, προσδιορίζοντας την σλαβική εθνοτική καταγωγή των Σκοπιανών, αλλά και περιόριζε την χρήση του όρου "Μακεδονία" σε σαφές γεωγραφικό, κι όχι εθνοτικό, πλαίσιο.
Για τους αψίκορους, που θεωρούν κάθε χρήση του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία των Σκοπίων ως εθνική μειοδοσία, να θυμίσω ότι και το FYROM, το οποίο εμείς οι ίδιοι προτείναμε στον ΟΗΕ και αποδεχόμαστε επισήμως ως ονομασία της γείτονος χώρας, αποτελεί μια σύνθετη ονομασία με χρήση του όρου "Μακεδονία".
Αλλά ο στρατηγός Γρυλλάκης, εξ' απορρήτων του πρ. πρωθυπουργού, βγάζει σε συνέντευξή του σε σκοπιανό κανάλι δυο ακόμα "λαγούς" (αν και, προσωπικά, θα διατηρήσω μια επιφύλαξη για την εγκυρότητα των πληροφοριών που δίνει στην δημοσιότητα ο στρατηγός),  για την υπόθεση εκείνη.
Πρώτον, για τον τότε ρόλο του Μ. Έβερτ.
Δεύτερον, ότι την εποχή εκείνη "έπαιξε" σενάριο περί ομοσπονδίας Ελλάδος - Σκοπίων.
Το βίντεο με την συνέντευξη Γρυλλάκη αλιεύθηκε από το olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: