Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

Ουπς!

Μερικές φορές, η ιστορία παίζει παράξενα παιχνίδια.
Είναι, νομίζω, γνωστό το διαχρονικό παιχνίδι που παίζει η Τουρκία στο Αιγαίο και γενικότερα στην Αν. Μεσόγειο. Δεδομένων πλέον των εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων φυσικού αερίου μέσα στις ζώνες αποκλειστικής οικονομικής εκμετάλλευσης (ΑΟΖ) Ελλάδας και Κύπρου (η πλάκα είναι ότι όποιος τολμούσε να μιλήσει για πετρέλαια στο Αιγαίο πριν από μερικά χρόνια, κατατασσόταν αμέσως στην... συνομοταξία των γραφικών κι αγγελοχτυπημένων συνωμοσιολόγων), εξηγούνται πολλά, κυρίως η συστηματική τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα, τα "casus belli", οι "γκριζοποιήσεις" κλπ.
Ωστόσο...

Ισραήλ προς Ελλάδα: “Μαζί απέναντι στην Τουρκία”
του Γιάννη Μούτσου«Ελάτε να συνεργαστούμε οι τρεις χώρες, Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος, για να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό πλούτο που υπάρχει στις περιοχές μας που συγγενεύουν στη Μεσόγειο και μη φοβάστε τους Τούρκους».

Το μήνυμα αυτό στέλνει από το Τελ Αβίβ στην ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Εθνικών Υποδομών του Ισραήλ, Uzi Landau, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο συνεργάτη του newbomb.gr Γιάννη Μούτσο.

Ο Ισραηλινός υπουργός μετά τη συμφωνία της Χώρας του με την Κύπρο, στην οποία καθορίστηκε η αποκλειστική οικονομική ζώνη των δύο χωρών για την έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων τονίζει στη συνέντευξή του: «Το Ισραήλ αδημονεί να συσφίξει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ελλάδα ιδιαίτερα σε θέματα ενέργειας. Ο εντοπισμός σημαντικών κοιτασμάτων καθιστά πιθανότερο από ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Αλιεύθηκε από το newsbomb.gr

Τι γίνεται τώρα; Ο "εχθρός του εχθρού μου" είναι φίλος μου ή όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: