Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Rois de fous...

Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
Είτε οι Έλληνες έχουμε αποχαυνωθεί ολωσδιόλου ως λαός είτε το διπρόσωπο συστημικό ξόανο (κομματική καμαρίλα + μιντιακός απόπατος) "παίζει τα ρέστα του".


Τα πρώτα γκάλοπ του έτους
Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Αθήνα
Προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος έναντι της Νέας Δημοκρατίας που κυμαίνεται από 3,8% έως 6,8% καταγράφουν, αντιστοίχως, οι δύο πρώτες δημοσκοπήσεις του 2011, οι οποίες δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για το Έθνος της Κυριακής, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 27,7%, έναντι 20,9% για τη ΝΔ. Το ΚΚΕ καταγράφει ποσοστό 7,8%, ο ΛΑΟΣ 4,8%, ο ΣΥΝ 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,2%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2%. Οι αναποφάσιστοι και το λευκό/άκυρο ή άλλο κόμμα φτάνουν στο 28%.

Στη δεύτερη δημοσκόπηση, της εταιρείας ALCO για το Πρώτο Θέμα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 22,2% έναντι 18,4% της ΝΔ. Το ΚΚΕ ακολουθεί με 8%, ο ΛΑΟΣ 5,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, η Δημοκρατική Αριστερά 1,9% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι στο 2,7%. Στο 28% βρίσκονται οι αναποφάσιστοι και οι υπόλοιπες επιλογές.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Γ.Παπανδρέου προηγείται με 52,2%, ο Αντ.Σαμαράς ακολουθεί με 42%, ο Φ.Κουβέλης με 38,3%, ο Γ.Καρατζαφέρης με 37,1%, η Αλέκα Παπαρήγα με 26%, ο Αλ.Τσίπρας με 25,4% και η Ντόρα Μπακογιάννη με 24,2%.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα πολιτικά ζητήματα, ενδιαφέρον παρουσιάζει στην έρευνα της Marc η απάντηση στο ερώτημα «Ποια φράση αποδίδει καλύτερα τη στάση σας απέναντι στην κυβέρνηση;» (το 21,5% δηλώνει υποστήριξη, το 26,2% ανοχή, το 29,5% απογοήτευση και το 21% οργή) καθώς και το υψηλό ποσοστό των πολιτών (81,2%) που λένε «όχι» σε πρόωρες εκλογές.
Αλιεύθηκε από το in.gr

Δεν έχει καμιά σημασία αν το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ. Έτσι κι αλλιώς, μιλάμε για την ίδια εταιρεία.
Σημασία έχει ότι, μετά από έναν τρομερό χρόνο, όπου οι μάσκες αποτραβήχτηκαν και φάνηκε σε όλη της την αποφορά η σαπίλα του δικομματικού βούρκου, μετά από μια τρομερή πράξη μειοδοσίας, όπου το ελληνικό κυνοβούλιο απεμπόλησε "αμετακλήτως" με...νομοθετική πράξη την πολιτική κι εθνική κυριαρχία του ελληνικού λαού στον τόπο του, μετά από το οριστικό ξεμασκάρεμα του δικομματικού ληστοσυρφετού, που έφερε την Ελλάδα στα γόνατα με καπίστρι στην πλάτη και λαιμαριά στο σβέρκο, μετά από μια ανελέητη αποδόμηση κάθε έννοιας κοινωνίας δικαίου, κοινωνικού κράτους κι αυτόνομης πολιτείας, οι Έλληνες εξακολουθούν (ή φαίνεται πως εξακολουθούν) να δίνουν στον δικομματικό τσαρλατάνο δημοκρατική και πολιτική νομιμοποίηση!
Είναι γνωστό ότι οι λαοί έχουν ακριβώς τους ηγέτες που τους αξίζουν, καθώς κι ότι το ήθος μιας πολιτείας αντικατοπτρίζει κι αντανακλά το ήθος των αρχόντων της.
Αυτοί είμαστε και τέτοια μας αξίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: