Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Και όμως...

...γυρίζει!


Πρόταση-σοκ από Σημίτη για αναδιάρθρωση
Ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε αυτήν το ταχύτερο

(...)

- Οι οικονομολόγοι που συνιστούν την αναδιάρθρωση είναι της άποψης ότι θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο. Γιατί;

« Αναδιαρθρώσεις είναι σκόπιμο να μην καθυστερούν. Η Ελλάδα με το δάνειο των 110 δισ. ευρώ εξοφλεί παλαιούς ιδιώτες ομολογιούχους δημιουργώντας νέες υποχρεώσεις προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, τις οποίες θα εξοφλήσει στο μέλλον. Με την πάροδο του χρόνου το χρέος προς τους ιδιώτες ομολογιούχους (κυρίως τις τράπεζες του εξωτερικού) μετατρέπεται έτσι σε νέο χρέος προς τους διεθνείς οργανισμούς που μας στηρίζουν. Οι νέες αυτές υποχρεώσεις δεν μπορούν να περικοπούν γιατί προέκυψαν από αιτήματα της Ελλάδας για βοήθεια και συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεών της. Οσο λοιπόν καθυστερεί η αναδιάρθρωση τόσο αυξάνεται το χρέος που δεν μπορεί να αναδιαρθρωθεί (...)»

Αλιεύθηκε από το ΒΗΜΑ


Μπα, μπα, μπα...τι λέτε;

Ώστε φάμπρικα bailout το...νεοπατριωτικό Μνημόνιο. 

Κι αδιέξοδο, καταστροφικό!
Κι αίφνης, μετά από σχεδόν έναν χρόνο κοινωνικού ολοκαυτώματος στο όνομα της επιχείρησης: "Για ένα καθαρό κούτελο στις αγορές και για τους κακόμοιρους τους τραπεζίτες μας,
κι ας πάει και το παλιάμπελο ρε γαμώτο!", όπου είχαν λουφάξει όλα τα..."εκσυγχρονιστικά" όργανα, αίφνης, κι αφού πλέον οι άσπονδοι φίλοι μας, οι Γερμανοί, έχουν αρχίσει να δρομολογούν την ελεγχόμενη πτώχευση, θυμήθηκαν κάποιοι να βγουν και να πουν πως είναι αδιέξοδη η πολιτική του Μνημονίου και να πάμε σε συνολική αναδιάρθρωση. Αφού πρώτα, φυσικά, έχουν αποδράσει οι τραπεζοκόρακες και τα θεσμικολαμόγια απ' το ναυάγιο (που εν πολλοίς δημιούργησαν), αφού φεσωθήκαμε ενυπόθηκα 110 δις, αφού ισοπεδώθηκε κυριολεκτικά κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και πολιτικής αυτοτέλειας, αφού κάποιοι γύρισαν (εσκεμμένα;) την πατρίδα μας 100 χρόνια πίσω, στον πιο ζοφερό εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα, τώρα: τσουπ!, εμφανίστηκαν οι προφήτες της αναδιάρθρωσης για να μας "αποκαλύψουν" τα αυτονόητα, εκείνα που ο κοινός νους εύκολα αντιλαμβανόταν εξ' αρχής ως μόνη λογική και τελεσφόρα λύση, αλλά η ημετέρα ανθυποφυλαρχία απέρριπτε μετά βδελυγμίας ως ανήκουστη ιεροσυλία. Και, εκεί να δείτε γλέντια, οσονούπω θ' αρχίσουν και τα αργυρώνητα τηλεπαπαγαλάκια να "ανακαλύπτουν" την "αναπόδραστη αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης", με τους όρους και στον χρόνο που, αλίμονο, και πάλι θα μας επιβάλλουν, με έναν πόνο στην καρδιά κι ένα δάκρυ ν' αργοκυλά στη άκρη του ματιού, οι καλοκάγαθοι πιστωτές μας.
Να μου το θυμηθείτε: θα φύγουν νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: