Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Μια λίμπρα σάρκας...

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν πλέον οι τραπεζοκόρακες!


Προβόπουλος: «Η αναδιάρθρωση θα ήταν καταστροφική»
Ύφεση στο 3% και ανεργία έως και 15% προβλέπει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για φέτος.

Κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε και εκ νέου σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιώργος Προβόπουλος, καθώς φουντώνουν τα σενάρια στον Τύπο για αίτημα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δημοσίου χρέους, τα οποία ωστόσο διαψεύστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών.

Παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση της ΤτΕ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Προβόπουλος υπογράμμισε ότι η ενδεχόμενη αναδιάρθρωση θα ήταν ιδιαίτερα επιζήμια τόσο για τις τράπεζες όσο και για τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ από την άλλη πλευρά θα διέκοπτες την πρόσβαση της χώρας στις χρηματαγορές.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος από τον περασμένο Οκτώβριο έχει εξηγήσει με σαφήνεια ότι μια τέτοια επιλογή δεν είναι ούτε αναγκαία ούτε επιθυμητή. Δεν είναι αναγκαία, γιατί μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας αν εφαρμόσουμε σωστά τις πολιτικές που προαναφέρθηκαν. Δεν είναι επιθυμητή, γιατί θα είχε καταστροφικές συνέπειες όσον αφορά την πρόσβαση της ίδιας της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, αλλά και πολύ αρνητικές επιπτώσεις στα περιουσιακά στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων, των τραπεζών και των ιδιωτών που έχουν επενδύσει σε τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου», δήλωσε.
(...)
Αλιεύθηκε από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Απ' την ανεπανάληπτη μούφα περί "μισθών και συντάξεων", που ωστόσο κατάπιαν οι ιθαγενείς αμάσητη - και μερικοί, περιπτώσεις ανίατες, εξακολουθούν ακόμα να μηρυκάζουν, τώρα έριξαν τις μάσκες και βγαίνουν και τα λένε απροκάλυπτα, ωμά και κυνικά: όλη η φάμπρικα έχει στηθεί για τις κλεφτοτράπεζες και τα διαβόητα funds.

Το ξέραμε, βέβαια, αλλά τώρα μας το λένε και κατάμουτρα! Ισοπεδώστε την κοινωνία, λέει ο πρωθιερέας της τραπεζικής συμμορίας, διαλύστε το κράτος, περάστε χαλκάδες στους ιθαγενείς, στάχτη και μπούρμπερη να γινούν όλα, αλλά, για τ' όνομα του Μαμμωνά, μην προχωρήσετε σε αναδιάρθρωση γιατί αυτό θα βλάψει τα...τραπεζικά συμφέροντα! Αντίθετα, λέει ο αθεόφοβος, να επιταχυνθεί η διαδικασία χορήγησης επιπλέον εγγυήσεων του δημοσίου!!!
Ρεεεε, δεν παίζονται πλέον, μιλάμε είναι ψυχροί εκτελεστές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: