Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Το ενέχυρο...


Τά 'χουμε γράψει εδώ και μήνες: το Τελευταίο Μεγάλο Ψευτοδίλημμα, που θα θέσει η κατοχική κυβέρνηση στον ελληνικό λαό, θα είναι του ύφους:
Ή ξεπουλιόμαστε ή χανόμαστε!

Στα μυστικοσυμβούλια της Ευρώπης, όπου παίζουν τη μοίρα μας στο παζάρι της αγοράς, δεν αντιμετωπίζουν, απ' την άλλη, κανένα δίλημμα: το Ολοκαύτωμα της Ελλάδας και του ελληνικού λαού είναι "μονόδρομος".
Θυμώνουν κιόλας, που υπάρχουν...καθυστερήσεις στο λεπίδι και το μπουρλότο.
Τα "νούμερα δεν βγαίνουν", ανακοινώνουν τώρα οι νεοφιλελεύθεροι ιεροφάντες, δήθεν στα κρυφά...τάχα μου πως διέρρευσαν τα..."μυστικά" στον Spiegel. Τάχα μου πως ο εντεταλμένος αναίσχυντος ανθυποθησαυροφύλακας ανακάλυψε, αίφνης, κι αυτός με τη σειρά του πως "τα νούμερα δεν βγαίνουν" και πως φταίει η ύφεση, η υστέρηση των εσόδων, η δυσθυμία των θεών της "αγοράς" (που προφανώς δεν χαμπαρίζουν -κι ούτε ήταν ποτέ αυτό το ζητούμενο- απ' την θυσία της "Ιφιγένειας"), οι "κοπρίτες", οι Νεφελίμ...τέλος πάντων, φταίνε οι πάντες, πλην βεβαίως του εσμού των εντεταλμένων υπαλληλίσκων που παριστάνουν το ελληνικό γκουβέρνο (και φυσικά των πρόθυμων εξαπτέρυγων), που, γνωρίζοντας εξ' αρχής τα πάντα, οδήγησαν, βάσει σχεδίου, την Ελλάδα και τους Έλληνες στο αγοραίο τροϊκανό ικρίωμα.

Αν ζούσαμε σε άλλες εποχές, όπου θα υπήρχαν ακόμα ίχνη φιλότιμου, ενδεχομένως να φωνάζαμε: "Αιδώς, αχρείοι!"
Ωστόσο, οι κουίνσλιγκ που μας καταδυναστεύουν, κι η δωσιλογική "συμμαχία των προθύμων", θεωρούν ότι η ελληνική κοινωνία έχει αποσυντεθεί σε τέτοιο σημείο, ως πολιτικός και κοινωνικός οργανισμός, ώστε τα αντανακλαστικά της έχουν πέσει στο επίπεδο της μολόχας κι ως εκ τούτου δεν πρόκειται να αντιδράσει δυναμικά ποτέ.
Ως ένα σημείο έχουν δίκιο.
Εκείνο που μάλλον δεν έχουν πάρει χαμπάρι, είναι ότι καθημερινά συμβαίνει στη βάση της κοινωνίας μια ζύμωση και ταυτόχρονα μια αφύπνιση. Μια διαδικασία που δεν θ' αργήσει να οδηγήσει σε εκρηκτικές καταστάσεις.
Τότε, όταν ο, παραδοσιακά συντηρητικός, Έλληνας (πάλαι ποτέ) "νοικοκύρης" απαξιώσει οριστικά τις πολιτικές δεισιδαιμονίες των μεταπολιτευτικών τοτέμ, ενδεχομένως να θυμηθούν οι πονηροί πολιτευτάδες, αλλά και τα νεοφιλελεύθερα κονκλάβια, ότι "εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: