Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Κόκκινα φανάρια...


Ο Κίμων, εξοχότατος πρώην Υπουργός του νεογραικυλιστάν, αφού παραβίασε σειρά κόκκινων σηματοδοτών κι οδηγούσε χωρίς να έχει μαζί του νομιμοποιητικά έγγραφα, πάτησε με τ' αυτοκίνητό του (!) έναν εκ των αστυνομικών που διενεργούσαν τον έλεγχο και τον τραυμάτισε.
Προηγουμένως, είχε φροντίσει να περιλάβει τους αστυνομικούς με την γνωστή..."κουλούρεια" αβρότητα.
Κανονικά, κάπου εδώ θα έπρεπε να τελειώνει το αστυνομικό ρεπορτάζ και ν' αρχίζει το δικαστικό.
Σε οποιαδήποτε στοιχειωδώς πολιτισμένη χώρα της υποσαχάριας Αφρικής, ο Κίμων, υπουργός ξυπουργός, πρώην ή νυν, θα είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο και την τύχη του θα αποφάσιζαν οι δικαστές.
Σ' εμένα τουλάχιστον ακούγονται γελοίες οι προφάσεις της ΕΛΑΣ, ότι ο πρώην εξοχότατος παραβίασε τον ΚΟΚ, προκαλώντας απλώς ένα ατύχημα, αλλά δεν εγκατέλειψε το θύμα (lol), άρα δεν τίθεται θέμα αυτόφωρης διαδικασίας. Οποιονδήποτε άλλον, "απλό" Έλληνα πολίτη, η ΕΛΑΣ θα τον είχε τυλίξει αυτοστιγμεί χειροπόδαρα σε μια κόλα χαρτί για απόπειρα ανθρωποκτονίας τουλάχιστον. Θα είχε δικαστεί και καταδικαστεί (χώρια τα καντάρια το βρωμόξυλο που θά 'χε μαζέψει).
Αλλά εδώ είναι το βιλαέτι του νεογραικυλιστάν και τ' αυτονόητα είναι μια μυστηριώδης κι ανεξιχνίαστη περιοχή.
Εκείνο, ωστόσο, που καταντά το όλο στόρι μπαλαφάρα, είναι η φρίκη με την οποία αντιμετώπισαν το όλο περιστατικό τα ΜΜΕ, ειδικά τα τηλεοπτικά. Τηλεοπτικοί δίαυλοι που, εδώ και χρόνια, εκπέμπουν χωρίς άδεια, κάποιοι κακοήθεις το αποδίδουν στις σχέσεις διαπλοκής μεταξύ πολιτικών και εργολάβων-καναλαρχών, ΜΜΕ που ξεμασκαρεύτηκαν...θεσμικώς για τα "απ' την πίσω πόρτα" (ο κόσμος τό 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι) αλισβερίσια τους με την εκτελεστική εξουσία:
Σωθήκανε τέταρτη εξουσία οι μπογιές σου (αν κι ο λαός μας χρησιμοποιεί μια καταλληλότερη λέξη στην γνωστή παροιμία).
Συμπερασματικά, ο κόκκινος σηματοδότης του θράσους και της αλαζονείας, που παραβίασε ο Κίμων, δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από ένα ακόμα κόκκινο λαμπιόνι στο κατώφλι του χαμαιτυπείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: