Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Βρε άι σιχτίρ!


15 δις έχει βγάλει μέχρι τώρα η Γερμανία απ' την "ελληνική κρίση". Θέλετε μήπως να μάθετε πού πηγαίνουν;

Στη Γερμανία δίνουν αυξήσεις 6,3% στους δημοσίους υπαλλήλους.
Αλιεύθηκε από το iefimerida

Δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στη Γερμανία θα πάρουν αύξηση 6,3% σύμφωνα με αξιωματούχο που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο ver.di. των εργαζόμενων στο γερμανικό δημόσιο.

Η συμφωνία αυτή τερματίζει μια εργατική διαφορά που είχε προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών σε όλη τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ που ηγείτο των συνομιλιών της κυβέρνησης με το συνδικάτο ver.di ανακοίνωσε τη συμφωνία σήμερα το πρωί, ύστερα από ολονύχτιες μισθολογικές διαπραγματεύσεις στο Πότσνταμ, ένα προάστιο του Βερολίνου.

Το συνδικάτο ver.di, ένα από τα μεγαλύτερα στη Γερμανία που εκπροσωπεί δύο εκατομμύρια εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, διεκδικούσε αύξηση 6,5%. Το συνδικάτο είχε απορρίψει κυβερνητική πρόταση για αύξηση 3,3%.

Η συμφωνία τερματίζει την απειλή για μεγαλύτερες κινητοποιήσεις ύστερα από τις προειδοποιήσεις για συνέχιση των απεργιών που ήδη προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Συνολικά για περίπου 9 εκατομμύρια γερμανούς εργαζόμενους διεξάγονται φέτος διαπραγματεύσεις, με τα συνδικάτα να διεκδικούν αυξήσεις αποδοχών.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την ίδια ώρα που στην πατρίδα μας έχει εξαπολυθεί ένα πρωτοφανές πογκρόμ εναντίον μισθωτών και συνταξιούχων, την ίδια ώρα που ο Έλληνας εργαζόμενος έχει καταντήσει κουλής, την ίδια ώρα που η Ελλάδα αργοπεθαίνει, μια χώρα 1,2 (επισήμως καταγεγραμμένων) ανέργων και τουλάχιστον άλλων 2 εκατομμυρίων "μερικώς απασχολήσιμων", την ίδια ώρα που η κατοχική κυβέρνηση του γραικυλιστάν μειώνει το επίδομα ανεργίας και θεσπίζει μισθούς πείνας (κυριολεκτικά), την ίδια ώρα που οι εντεταλμένοι υπάλληλοι των Βρυξελλών και του Βερολίνου, που τάχα μου καμώνονται τους Έλληνες κυβερνήτες, ετοιμάζουν αθρόες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την ίδια στιγμή που τα Ελληνόπουλα λιποθυμούν στα σχολεία απ' την πείνα κι ο ανθός της ελληνικής νιότης ξενιτεύεται κατά χιλιάδες, την ίδια στιγμή που στους γέροντες, τους ασθενείς και τους μη προνομιούχους της μπανανίας θα χορηγούνται γενόσημα αντί φαρμάκων, την ίδια στιγμή που οι άθλιες πολιτικές μαριονέτες του γραικυλιστάν ετοιμάζουν μείωση κατά 22% στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης, κι αυτές "αν, όταν κι εφόσον", την ίδια ώρα που χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο κάθε μέρα κι οι ελεύθεροι επαγγελματίες ζουν μέσα στον καθημερινό ζόφο μιας οικονομίας ανύπαρκτης κι ενός εχθρικού και ληστρικού κράτους, την ίδια στιγμή που η πατρίδα μας υποδουλώνεται και ξεπουλιέται κι ο λαός μας αφανίζεται, την ίδια αυτή ώρα η Γερμανία της "δημοσιονομικής σταθερότητας" δίνει -και πολύ καλά κάνει- 6,3% αύξηση στους 2 εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους της.
Τ' ακούτε μωρέ;
Εκεί πάνε οι θυσίες μας, έτσι ανταλλάσσεται το αίμα του λαού μας και το ξεπούλημα της χώρας μας: με κοινωνική ανάπτυξη στη Γερμανία!
Το δέχεστε αυτό, μπορείτε, μπορούμε να ζήσουμε μ' αυτό το βάρος;
Να ξέρουμε ότι οι άνθρωποι δίπλα μας, εμείς οι ίδιοι, όλοι μας, βυθιζόμαστε στην απόλυτη εξαθλίωση, ότι μας κάνουνε κουλήδες, κι η πατρίδα μας ξεπουλιέται μπιρ παρά για να κονομήσουν τα κοράκια της αγοράς, οι τραπεζίτες, οι Γερμανοί κι οι συστημικές θεραπαινίδες του πολιτικού μας συστήματος, την ίδια ώρα που το αίμα του λαού μας γίνεται ανάπτυξη κι ευημερία των Γερμανών;
Δεν μας εξαπάτησαν αρκετά, μωρέ, δεν είναι ώρα πια για να τους στείλουμε στο διάολο;

2 σχόλια:

εγώ η evi είπε...

η ώρα έχει έρθει... μένει μόνο να δούμε τι θα γίνει...

καλως σας βρήκα..

Albatros είπε...

Καλώς την!
Νομίζω είναι στο χέρι μας. Κυριολεκτικά είναι στο χέρι μας να πραγματοποιήσουμε αυτό που θέλουμε να γίνει.