Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Παλιοκαθίκουρες...

"Γραφεία-"μαϊμού" εκμεταλλεύονται ανέργους"
Πηγή

Στα νύχια επιτήδειων πέφτουν χιλιάδες πολίτες που αναζητούν απεγνωσμένα εργασία. Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των ανέργων, έχει προκαλέσει την αύξηση των γραφείων εύρεσης εργασίας, πολλά από τα οποία όμως είναι... "μαϊμού".
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής", υπάρχουν γραφεία που υπόσχονται δουλειά στους άνεργους, χωρίς να έχουν καμία σχέση με τα νόμιμα γραφεία.
Την ίδια στιγμή εκατοντάδες είναι οι αναρτήσεις και στο διαδίκτυο, σχετικά με αγγελίες που υπόσχονται υψηλές αμοιβές ή καλοπληρωμένη εργασία στο εξωτερικό.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας δέχονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες για γραφεία "μαϊμού" που αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους ανέργους.
Τα συνηθέστερα θύματα απάτης είναι νέοι, μακροχρόνια άνεργοι και αλλοδαποί οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα και αναζητούν εργασία σε κάποιο σπίτι με τη μορφή οικιακών βοηθών, κηπουρών, φροντίδας ηλικιωμένων ή παιδιών.
Οι τρόποι εξαπάτησης, ποικίλουν, καθώς άλλες εταιρείες αποσπούν χρήματα, χωρίς ουσιαστικά να παρέχουν πρόσβαση σε κάποια δουλειά, ενώ άλλες αποσπούν χρήματα από υποψηφίους προωθώντας τους σε δουλειές χωρίς ασφάλεια.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι τα νόμιμα γραφεία δεν λαμβάνουν χρήματα από υποψήφιους, αλλά από τις εταιρείες που τους αναθέτουν να τους βρουν προσωπικό.


Εγώ λέω ότι σε κάτι τέτοιους παλιανθρώπους, που εκμεταλλεύονται με τον πιο ελεεινό τρόπο την δυστυχία και την ανάγκη των ανθρώπων, δεν αξίζει τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από έναν δεκαετή σωφρονισμό σ' ένα τέτοιο μπουντρούμι...


...έτσι, χωρίς πόρτα, με μια καγκελόφραχτη τρύπα στο ταβάνι για να...αερίζονται, να πίνουν και να πλένονται όταν βρέχει και να τους πετούν ένα πιάτο φαΐ.
Και πολύ τους είναι.
Παλιοκαθάρματα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: