Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Fuck...αρχίσανε πάλι!ΒΕΡΟΛΙΝΟ
«Τον Οκτώβριο η Ελλάδα θα αναγκαστεί να φύγει από την ΕΕ»

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΠΙΝΘΟΥΡΑΚΗΣ
Από τα ΝΕΑ

Δραματική είναι πλέον η εικόνα της Ελλάδας στα μάτια των ευρωπαίων εταίρων της. Το εντελώς αντίθετο προς τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, η αποχώρηση του Βασίλη Ράπανου από το κυβερνητικό σχήμα, αλλά και η αφασία των ελληνικών Αρχών που αγνοούσαν ότι με βάση τη Συνθήκη της Λισαβώνας οι υπουργοί Εξωτερικών δεν μπορούν πλέον να εκπροσωπούν τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στις Συνόδους Κορυφής, τείνουν να εδραιώσουν στις Βρυξέλλες την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει οριστικώς εισέλθει σε πορεία αποκόλλησης από την Ευρώπη. Μια πορεία που πολλοί, κυρίως στο Βερολίνο, τη βλέπουν να ολοκληρώνεται περί τον Οκτώβριο, οπότε η χώρα με κομμένες τις πιστώσεις θα αναγκαστεί να ζητήσει την αποχώρησή της από την ευρωζώνη.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Για τους ιθύνοντες των Βρυξελλών φαντάζει εφιαλτικό το ενδεχόμενο να οριστεί στην Ελλάδα υπουργός Οικονομικών ένα πρόσωπο που χωρίς να έχει πλήρη γνώση των διαπραγματεύσεων της τελευταίας τριετίας θα προσέλθει με διαθέσεις επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου. Στην περίπτωση αυτή οι δίαυλοι επικοινωνίας της Αθήνας με τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επί της ουσίας θα κλείσουν, όπως άλλωστε και οι ροές των χρημάτων.
Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, αν οι Ευρωπαίοι διαπιστώσουν ότι τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών περιέρχονται σε ένα πρόσωπο που έχει επίγνωση της κατάστασης και παρέχει εγγυήσεις ότι θα υλοποιήσει όλα όσα απέφυγαν οι προκάτοχοί του, ενδέχεται να επιδείξουν κάποια ελαστικότητα, δίνοντας στην Ελλάδα μια ακόμη ευκαιρία παραμονής στη ζώνη του ευρώ. Εκτός από την προσωπικότητα του νέου υπουργού εξαιρετική σημασία έχει και η ποιότητα των συνεργατών του, είτε είναι υπουργοί, είτε σύμβουλοι. Κυρίως δε του προσώπου που θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Ζανιά στην ομάδα εργασίας του Eurogroup, όπου προετοιμάζεται το έδαφος για την υιοθέτηση των αποφάσεων της ευρωζώνης. Οι εκπρόσωποι των άλλων χωρών μένουν συνήθως στο πόστο αυτό περί τα δέκα χρόνια, ενώ για την Ελλάδα θα είναι η έκτη αντικατάσταση εντός της τελευταίας δεκαετίας.

Κάπως έτσι (μπορεί και να) λειτουργεί, λατρεμένοι μου συνιθαγενείς, ο σύγχρονος μηχανισμός της συστημικής προπαγάνδας.
Ένας κονδυλοφόρος (δεν λέω για τον συγκεκριμένο αρθρογράφο, γενικώς μιλώντας)...εισάγει μια "είδηση-εκτίμηση-σχόλιο".
Ένα μικρό ψήγμα αλήθειας, δομεί ένα τερατώδες προπαγανδιστικό μόρφωμα και "αιτιολογεί" ένα συμπέρασμα.
Το χάλκευμα αναλαμβάνουν στην συνέχεια να εξαγνίσουν οι...φιλοσοφικοί λίθοι του mainstream προπαγανδιστικού μηχανισμού.
Το "πρόβλημα" έχει δημιουργηθεί.
Στη συνέχεια, κάποιος "Μανώλης" ή/και "Γιάννης" θα παπαγαλίσει την "είδηση" σε κάποιο "έγκυρο" τηλεδελτίο, όπου κάποια "Όλγα" ή/και κάποια "Μαρία", κάποιος "Άρης" ή/και κάποιος "Αλέξης", κάποιοι (Θου Κύριε!) έγκυροι κι έγκριτοι, τέλος πάντων ρε παιδιά, θα ανάγουν το, σχεδόν κωμικό, μόρφωμα σε πεδίο "βαθέος προβληματισμού" και "ελλοχεύοντος πραγματικού κινδύνου".
Λύκος, Λύκος!!!
(Τα ονόματα του παραπάνω παραδείγματος είναι εντελώς τυχαία. Κάθε σχέση με ενδεχομένως υπαρκτά πρόσωπα είναι εντελώς συμπτωματική)
Για τον λαό και την πατρίδα, ασφαλώς.
Στη συνέχεια, θα κληθούν να σχολιάσουν διάφορα οργανικά σκύβαλα, από επιλεγμένους (φυσικά) και πολυπράγμονες καθηγητάδες και πολιτικούς πραματευτάδες, μέχρι  κάτι "κυρ Πάσχους", κονομολόγους κι έτσι, άμα λάχει ναούμ'.
Όλε!
Το προπαγανδιστικό μόρφωμα μετατρέπεται σε mainstream ενημέρωση, προβληματισμό, ανάλυση.
Το matrix έχει στηθεί ή μάλλον έχει ενημερωθεί κι αναδιαμορφωθεί, ο δε τηλε-πολίτης στέκει έντρομος μπρος στην οθόνη του χαζοκουτιού, που τον κοιτάει απειλητικά, σαν την άβυσσο ένα πράμα!
Φρίκη!
Αναμένεται τηλε-μεσίας...
Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην δημοκρατία, δεν υπάρχουν ανεπίλυτα προβλήματα.
Έτσι μας λένε.
Και πώς είναι δυνατόν, δηλαδή, να υπάρχουν αδιέξοδα στην δημοκρατία, αφού ένα σωρό έγκυροι κι έγκριτοί (ξαναΘου Κύριε) φροντίζουν να αλιεύουν τα "προβλήματα" (τις περισσότερες φορές απ' την ζώνη του λυκόφωτος) και στη συνέχεια να κάθονται και να σπάζουν τα πολυπράγμονα κεφάλια και τα διερευνητικά μαρκούτσια τους για να βρεθεί μια "κάποια λύσις";
(Ας αναφωνήσουμε όμου -τρις-: Ζήτωσαν τα έγκυρα κι έγκριτα μαρκούτσια!)
Κι αφού το "πρόβλημα υπάρχει κι εντοπίστηκε" (ουφφφ!), ασφαλώς θα υπάρχει και "μια κάποια λύσις" (η οποία, άλλωστε, έχει υποδειχθεί εξαρχής, εν είδει συμπεράσματος-τελεσιγράφου).
Μόνο που πρέπει να ωριμάσει.
Όχι η λύση, το αντικείμενο της προπαγάνδας, ο τηλε-πολίτης που λέγαμε. Όχι απλώς να ωριμάσει, πρέπει να ψιλοσαπίσει και να πέσει.
Γκντουπ!
Έτσι, αναμένεται ένταση και κορύφωση του δράματος, πριν την "κάθαρση". Που δεν μπορεί, βεβαίως, να είναι άλλη, απ' αυτή που είχαν (εξαρχής) κατά νου οι Puppet Masters.
Βλέπετε, το πρόβλημα δημιουργήθηκε ακριβώς για την επιβολή μιας "κάποιας λύσης", η οποία, χωρίς το "πρόβλημα", ενδεχομένως να ήταν -ω ναι, θα ήταν σίγουρα- εξόχως εξοργιστική.
Αλλά δεν είναι πια ή δεν θα είναι πια, αφού "δουλέψουν" με το "πρόβλημα" οι κονδυλοφόροι και τα τηλεμαρκούτσια.
Κι έτσι, κάποια στιγμή ο τηλε-πολίτης θα αισθανθεί μια τεραααάστια ανακούφιση , που υπάρχει (ουφφφ!) "μια κάποια λύσις".
Άλλωστε, καθώς λέει κι ο ποιητής, τι αξία θα είχε η ζωή μας χωρίς τους βαρβάρους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: